Tenis
SPORTOVI
Tenis
Konjuh i Jurak za pobjedu

Hrvatska iznenadila Belgiju i izborila finale Prve skupine Fed Cupa

Hrvatska ženska teniska Fed kup reprezentacija osvojila je prvo mjesto u grupi D na turniru Prve skupine koji se održava u Budimpešti i u subotu će u razigravanju pokušati izboriti odlazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 3. kola hrvatske tenisačice su pobijedile Belgiju 2-1 zaključivši natjecanje sa sve tri pobjede. Odlučujući bod donio je par Ana Konjuh i Darija Jurak koje su pobijedile dvojac Flipkens - Van Uytvanck 6-3, 6-1. Bio je to izvrstan završetak dana tijekom kojeg je Ana Konjuh opet pokazala nespornu klasu, jer je nešto prije toga u pojedinačnom meču svladala Kirsten Flipkens rezultatom 6-2, 4-6, 6-4, i to nakon što je u trećem setu gubila 2-4.

U prvom dvoboju dana Alyson van Uytvanck je sa 6-2, 6-4 pobijedila Anu Vrljić, koja je propustila priliku da meč odvede barem u treći set, jer je u drugoj dionici vodila 4-2.

U subotu će Hrvatska igrati protiv Srbije, pobjednika grupe A, za koju igraju Aleksandra Krunić (98. na WTA listi), Ivana Jorović (302.), Vojislava Lukić (395.) i Doroteja Erić (426.).

Pobjednik će se plasirati u travanjske (18. i 19.) kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, u kojima će igrati četiri reprezentacije koje predstojećeg vikenda izgube u susretima 1. kola Svjetske skupine II te četiri reprezentacije koje prođu iz Prve skupine (dvije iz europske te po jedna iz američke i azijsko-oceanijske zone).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider