Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dodig je ispao, ali...

Hrvatska ima dva predstavnika u četvrtfinalu Wimbledona!

Ivan Dodig i Antonio Šančić nisu uspjeli, ali za lijepe vijesti pobrinuo se Mate Pavić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splićanin Mate Pavić i austrijski tenisač Oliver Marach probili su se u četvrtfinale muških parova na Wimbledonu, gdje su u osmini finala svladali britanski dvojac Clarke - Willis sa 6:3, 6:4, 7:6 (3), dok su Ivan Dodig sa Španjolcem Marcelom Granollers-Pujolom te Antonio Šančić s Francuzom Hugom Nysom završili svoj put u All England Clubu.

Šesti nositelji Dodig i Granollers-Puyol poraženi su u pet setova 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (7), 3-6 od američko-novozelandskog para Harrison - Venus, dok su Samoborac Antonio Šančić i Francuz Nysom izgubili od prvih nositelja Finca Kontinena i Australca Peersa sa 3:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Splićaninu Paviću ovo je prvo četvrtfinale u seniorskoj konkurenciji na Grand Slam turnirima, dok je Marach po sedmi put u četvrtfinalu, a samo jednom je otišao korak dalje, do polufinala Australian Opena 2009. Mate Pavić je 2011. godine osvojio turnir parova u Wimbledonu, ali u juniorskoj konkurenciji.

Pavić i Marach u četvrtfinalu čekaju bolje iz dvoboja poljsko-bjeloruske kombinacije Matkowski - Mirnji i američko-novozelandskog para Monroe - Sitak.

Tako će hrvatski tenis u četvrfinalu najcjenjenijeg svjetskog turnira imati dvojicu predstavnika - Matu Pavića u parovima i Marina Čilića u pojedinačnoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider