Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sramota Engleza

Wimbledon se osvetio Ivi Karloviću, ali zašto su odbili tenisku junakinju?

Ruskinja Alisa Klejbanova, nekada 20. igračica svijeta koja je pobijedila rak, izjavila je kako je zatražila pozivnicu za nastup na Wimbledonu, ali je njezin zahtjev odbijen…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hodgkinov limfom ili rak limfatičnog aparata udaljio je borbenu Ruskinju s terena u ljeto 2011. godine. Alisa Klejbanova je dobila tu najtežu bitku, te se pokušala vratiti u ožujku prošle godine. Na WTA turniru u Miamiju pobijedila je u 1. kolu, ali je već posustala u drugom, ponajviše zbog posljedica koje je kemo/radioterapija ostavila na nju.

Tada se nije osjećala dovoljno jakom za povratak, ali opet se vratila prošlog mjeseca na manjem ITF turniru u Landisvilleu, koji je i osvojila izgubivši samo jedan set na putu do naslova pobjednice.

Mogla je 23-godišnja Klejbanova iskoristiti zaštićeni renking za nastup u Wimbledonu, ali nije to učinila u predviđenom roku, pa je zatražila pozivnicu koja joj je odbijena, piše Tennis.com.

''To je život. Moram igrati najbolje što mogu, pobjeđivati koliko je god moguće i uzdati se samo u sebe kako bih se pokušala vratiti u vrh'', poručila je Klejbanova.

Njezina sunarodnjakinja Jelena Vesnina prokomentirala je situaciju na Twitteru.

''Šteta što Alisa Klejbanova nije dobila pozivnicu za Wimbledon. Po mom mišljenju, ona ju je zaslužila više od bilo koga drugog.''

Spomenimo i kako pozivnicu nije dobio ni naš Ivo Karlović koji se oporavljao od virusnog meningitisa. Podsjetimo, Goran Ivanišević dobio je pozivnicu 2011. i osvojio Wimbledon kao jedini tenisač u povijesti kojem je to uspjelo.

Karlovića su očito skupo stajale prošlogodišnje riječi: ''Ovaj turnir je namješten kako bi Murray došao što je dalje moguće. Cijela Engleska, pardon Britanija, radi na tom i zahtijevam javnu ispriku od organizatora. Wimbledon mi je jako pao u očima, ovo je sranje.''

Podsjetimo, Karloviću su tada sudili čak 11 prijestupa u 1. kolu protiv Murrayja...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider