Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki bod Gaučosa

Francuzi izgubili 'dobiveno': Argentina povela u Buenos Airesu

Argentinska Davis Cup reprezentacija povela je nakon drugog dana četvrtfinala i igre parova s 2:1 u ogledu protiv Francuske na zemlji Buenos Airesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Nalbandian i Horacio Zeballos bili su dobitna kombinacija za Argentinu, koja je s 3:6, 7:6(3), 7:5 i 6:3 svladala francusku kombinaciju Julien Benneteau i Michael Llodra. Imali su Francuzi praktički u rukama 2:1 u setovima, ali su se slomili u ključnom trenutku. Naime, prvi vodstvu 5:3 u trećoj dionici Francuzi su servirali za vodstvo 2:1 u setovima, no Argentinci su napravili break, koji je bio ujedno i prvi njihov u meču.

Baš kao i u nogometu, kad padne prvi, drugi "pada sam od sebe". Argentinci su prvo servisom izjednačili na 5:5, a potom napravili još jedan break za vodstvo 6:5, te mirno odservirali za prednost 2:1 u setovima.

Francuzi su se u četvrtom setu upotpunosti raspali, te su na servisu Argentinaca osvojili svega tri poena! Nalbandian i Zeballos su s dva breaka riješili meč u užarenoj atmosferi Buenos Airesa, čime su svojoj reprezentaciji osigurali dvije meč-lopte posljednjeg dana.

Tada bi se prema sadašnjem rasporedu igranja trebali sučeliti Juan Monaco i Jo-Wilfried Tsonga, a potom Carlos Berlocq i Gilles Simon. Poznavajući argentinsku reprezentaciju Nalbandian će preuzeti odgovornost igranja petog susreta, ukoliko rezultat nakon meča Monaca i Tsonge bude 2:2.

 

Davis Cup, četvrtfinale, parovi:

Argentina - Francuska 2:1

Nalbandian / Zeballos - Benneteau / Llodra 3:6, 7:6(3), 7:5, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider