Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zanimljiva priprema

Francuski izbornik ima poseban motiv protiv Hrvatske: "Slušali smo pjesme nogometaša"

Svjesni da Davis Cup odlazi u povijest, Francuzi su silno nabrijani uoči okršaja s našom reprezentacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Slušamo poruke nogometaša i pripremamo se uz pjesme koje su oni slušali", otkrio je izbornik francuske reprezentacije Yannick Noah jedan od svojih trikova kojima podiže atmosferu u momčadi uoči finalnog obračuna s hrvatskim tenisačima, nakon što je iznenadio i postavljanjem Jeremyja Chardyja kao prvog igrača, pretpostavljajući ga najbolje rangiranom domaćem igraču Lucasu Pouilleu.

"Nikada nije lako izabrati, a ovo je bio jedan od težih izbora. Naša je snaga što možemo izabrati između trojice igrača. Znam da je i Lucas spreman uskočiti kad god treba. To ćemo iskoristiti i pokušati prvi stići do tri boda. Uvjeren sam da je najbolje za momčad bilo početi s ovim igračima u petak", argumentirao je legendarni francuski izbornik svoj izbor na konferenciji za medije nakon ždrijeba.

Pouille bi mogao uskočiti u nedjelju

Lucas Pouille nije bio utučen.

"Nije mi teško. Pobjeđujemo i gubimo kao momčad. Jeremy je odličan, a ja sam spreman ako će trebati za nedjelju."

Jeremy Chardy je u Davis Cupu ostvario pet pobjeda u šest mečeva, ali ovo će mu biti prvo finale. No, tvrdi da ne osjeća pritisak.

"Da, prvo mi je finale, ali odlično se osjećam. Dobro smo se pripremili. Svi su mi prijatelji ovdje. I jedva čekam da počne. Veliki trenutak je igrati u finalu, ali to je isto tako meč kao i svi drugi. Dat ću sve od sebe da donesem pobjedu za momčad", rekao je Chardy koji je možda dobio priliku i zbog dvije pobjede nad Ćorićem u dosadašnja tri dvoboja.

"Bornu dobro poznajem, odličan je igrač. Igrao je odlično ove godine. Igrali smo već triput. Dat ću sve od sebe da ga još jednom pobijedim. Uvijek je dobro kad ste već pobijedili svoje suparnike. Možete pripremiti sličnu taktiku. No, svaki je meč drugačiji. Moram se fokusirati na sebe, svoju igru i donijeti taj bod."

Tsonga: Zaslužio sam svoje mjesto, čast mi je

Jo-Wilfried Tsonga je veliki dio sezone bio izvan terena i mnogi su sumnjali da će ga Noah izabrati. No, izbornik je respektirao trud koji je 33-godišnji tenisač uložio kako bi se našao u momčadi.

"Vidio sam kako igra posljednja tri tjedna. Ne bojim se za Tsongu. Pripremao se, učinio je sve kako bi bio ovdje. Jo me iznenadio. Za njega je to bio projekt, vratiti se na teren za ovaj meč."

Izbornikove riječi potvrdio je i sam Tsonga.

"Kad nisam bio u formi, razmišljao sam o ovom događaju. Kad sam se odlučio vratiti, bilo je to, između ostaloga, i zbog Davis Cupa. Zato sam ponosan što sam dio ovoga. Iskreno vjerujem da sam zaslužio svoje mjesto. Čast je biti dio ove momčadi. Sretan sam što mi Yannick vjeruje."

Tijekom proteklih dana bilo je dosta govora o njegovom fizičkom stanju, ali Tsonga tvrdi da je potpuno spreman.

"Danas se osjećam jako dobro. U momčadi je dobra atmosfera. Bilo je i dobrih i loših trenutaka, kao i u svakim pripremama. No, učinili smo sve kako bi bili spremni. Ako me Yannick postavio, znači da sam spreman", rekao je Tsonga i spremno prebacio breme favorita na stranu gostujuće reprezentacije.

"Mislim da su igrali bolje tijekom godine. Bit ćemo autasjderi, ali smo ovdje i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo."

U paru Herbert i Mahut

Tsonga je sudjelovao u prošlogodišnjem francuskom trijumfu nad Belgijom, za razliku od Nicolasa Mahuta, koji je u to vrijeme bio ozlijeđen i nije mogao igrati. No, sad se vraća zajedno sa stalnim partnerom Pierre-Huguesom Herbertom.

"Danas se osjećam ponosno. Prošle godine nisam igrao, ali momčad je pobijedila. Dobro smo se pripremili za parove, kao i za singlove."

Ponos koji osjećaju francuski igrači, usko je povezan s povijesnim značajem koji Davis Cup ima u ovoj zemlji, a posebno je izražen kod njihovog izbornika na odlasku. Yannick Noah nije Davis Cup nije osvojio kao igrač, ali će pokušati to po četvrti put učiniti kao izbornik. Kao glasnom kritičaru nadolazećih promjena u ovom natjecanju, ovo finale za njega ima poseban značaj.

"Igrati ovdje je posebno, jer je ovo najbolja dvorana u Francuskoj. Za mene će biti posebno. Ovo će za mene biti posljednji Davis Cup. Ono što dolazi, za mene više neće biti Davis Cup", zaključio je Noah, koji se trijumfom u Lilleu može pridružiti Australcu Nealeu Fraseru i našem Nikolu Piliću, jedinim izbornicima koji su uspjeli osvojiti četiri naslova od ukidanja "Challenge sustava" 1972. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider