Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ludnica u Beogradu

Finale Davis Cupa: Đoković donio prednost Srbiji!

Reprezentacija Srbije očekivano je povela s 1-0 u finalu Davis Cupa protiv Češke. Drugi tenisač svijeta Novak Đoković zaslužan je za prvi bod domaćina…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajač šest Grand Slam naslova na tvrdoj je podlozi Beogradske arene pobijedio Radeka Štepaneka sa 7-5, 6-1, 6-4 poslije dva sata i deset minuta igre. Štepanek je u prvom setu uspio nadoknaditi rani break Đokovića, ali Srbin je u 12. gemu još jednom uzeo servis suparniku i došao do vodstva.

Nakon toga je sve bilo lakše za glavnu uzdanicu domaćih. Štepanek više do kraja meča nije napravio nijedan break, a Đoković je s dva oduzeta servisa u drugom i jednim u trećem setu zaključio posao. Bio je ovo deseti ogled između ovih tenisača i deveta pobjeda 26-godišnjeg Srbina.

U nastavku prvog dana finala sedmi reket svijeta Tomaš Berdych će pokušati donijeti Česima izjednačenje u meču protiv Dušana Lajovića koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Janka Tipsarevića i suspendiranog Viktora Troickog. (TS)

Davis Cup, finale:

Srbija - Češka 1-0

Đoković - Štepanek 7-5, 6-1, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider