Tenis
SPORTOVI
Tenis
Francuz se ispuhao

Federer rutinski, Baghdatis dobio Gasqueta

Bez ikakvih stresova Roger Federer je prošao i drugu prepreku na dvoranskom ATP turniru u Rotterdamu. Za 62 minuta je Federer pobijedio domaćeg igrača Thiemu de Bakkera 6:3, 6:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po jednom je Federer, u mirnom meču, slomio na servisu De Bakkera u oba seta, a pritom je morao spašavati tek jednu break-loptu u cijelom ogledu. Recimo da je Federer u meču osvojio čak 31 od 34 poena nakon prvog servisa, a novi će mu suparnik biti Francuz Julien Benneteau.

Richard Gasquet je prošli tjedan na suvereni način osvojio dvoranski ATP turnir u Montpellieru, no to je osvajanje očigledno ostavilo traga. Protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa je francuski tenisač izgledao ispuhano, pa je Baghdatis slavio 6:4, 6:4 u meču gdje je imao čak deset break-prilika. Novi Baghdatisov suparnik je Grigor Dimitrov.

Juan Martin del Potro nije imao lagani meč protiv prevrtljivog Ernestsa Gulbisa koji je danas ostao čvrst od početka do kraja, ali ipak nedovoljno dobar da ugrozi drugog nositelja i prošlogodišnjeg finalistu. U meču s malo break-prilika Del Potro je pobijedio 7:6(5), 6:3.

Del Potrov novi suparnik je Jaarko Nieminen koji je u tri seta, 6:3, 5:7, 6:3, svladao njemačkog kvalifikanta Matthiasa Bachingera.

 

ATP Rotterdam, 2. kolo:

Federer (1) - De Bakker 6:3, 6:4

Baghdatis - Gasquet (4) 6:4, 6:4

Nieminen - Bachinger 6:3, 5:7, 6:3

Del Potro (2) - Gulbis 7:6(5), 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider