Tenis
SPORTOVI
Tenis
Polufinale u Melbourneu

Federer ima čovjeka koji će mu pomoći da zaustavi Nadala

Švicarski teniski velemajstor Roger Federer bio je oduševljen svojom igrom i pobjedom 6:3, 6:4, 6:7(6), 6:3 protiv Britanca Andyja Murrayja u četvrtfinalu Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Stvarno je veliko zadovoljstvo opet igrati u polufinalu Australian Opena. Fizički sam se vratio na željenu razinu, bio sam eksplozivan. Stizao sam na lopte, nisam se plašio potezati, ići za mojim udarcima. Bila je to odlična partija na mnogim razinama, ne samo fizički. Bilo je teško i mentalno. Uistinu sam igrao dobar tenis, jako sam sretan", izjavio je 32-godišnji Švicarac nakon meča.

Federer sredio Murrayja za novi klasik protiv Nadala

U polufinalu ga očekuje njegov najveći rival, Španjolac Rafael Nadal, od kojeg je izgubio zadnja četiri meča. Ukupni omjer je 22:10 za Nadala, ali Federer drži kako mu njegov novi trener, veliki Šveđanin Stefan Edberg, može pomoći u pripremi za 33. meč s Nadalom.

"Sretan sam što ću dobiti priliku opet igrati s Rafom na nekom Grand Slam turniru. Radujem se razgovoru sa Stefanom o tom meču. Kada je stigao u Dubai, razgovarali smo puno o mojoj igri, naročito o tome kako bi trebalo igrati protiv Nadala. On drži da ima neke dobre ideje, jedva čekam čuti što mi ima za reći. Izbornik švicarske Davis Cup reprezentacije Severin Luthi također dobro zna Nadala. Sa zanimanjem ću poslušati što će mi dečki reći. Nadam se da ću pobijediti."

Mogao je Federer lakše i brže slomiti Murrayja, jer je kod 5:4 u trećem setu servirao za meč. Škotski tenisač je tada izborio prve dvije break-lopte u meču. Iskoristio je drugu. Federer je nakon toga u tie-breaku propustio dvije meč-lopte, vodstvo 6:4. No, odlično je odigrao četvrti set i svladao Murrayja 10. puta u njihovom 21. meču.

Andy Murray, koji zbog operacije leđa nije igrao od rujna prošle godine do početka ove sezone, nije uspio po peti puta u nizu izboriti polufinale Australian Opena, na kojem je tri puta igrao u finalu: "Roger je u prva dva seta igrao izvrstan tenis. Kada je u trećem servirao za meč, uspio sam podignuti svoju igru i odvesti meč u četvrti set. No, tu je bio moj kraj. Razočaran sam što sam mu dao onaj break na kraju meča", analizirao je Murray, koji ipak sveukupno nije nezadovoljan svojim nastupom.

"Ponosan sam zbog borbenosti koju sam pokazao. Ovo je najviše razina koju sam igrao u duljem vremenskom razdoblju. Umalo sam se potpuno vratio u meč."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider