Tenis
SPORTOVI
Tenis
Finale prije finala

Federer sredio Murrayja za novi klasik protiv Nadala

Švicarski teniski as Roger Federer igrat će u polufinalu Australian Opena protiv svog najvećeg rivala u karijeri Rafaela Nadala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedio je Roger Federer u četvrtfinalu Grand Slam turnira u Melbourneu Andyja Murrayja 6-3, 6-4, 6-7(6), 6-3 makar je morao daleko ranije zgotoviti meč. Sve je trebalo biti gotovo u tri seta, kada je kod 5-4 u trećoj dionici Federer servirao za pobjedu.

Protiv Tsonge, kolo ranije, se doveo u istu poziciju, ali je tada spasio break-loptu. Protiv Murrayja nije uspio, pa se igrao tie-break trećeg seta u kojem je Federer imao novu idealnu poziciju: vodio je 6-4.

No, Murray je dobio četiri poena zaredom, smanjio je na 2-1 u setovima i činilo se odveo meč u veliku neizvjesnost.

No, Federer je nastavio dominirati i u četvrtom setu, pa je tako Murrayju prijetio na svakom njegovom servis gemu. Propuštao je priliku za prilikom i onda ipak kod 4-3 realizirao treću break-loptu u tom gemu, a kasnije i odservirao za meč (makar je i tada Murray imao 0-30).

O dominaciji Federera mnogo govori činjenica da je imao čak 17 break-lopti, a Murray samo dvije, te da je ukupno osvojio 26 poena više u meču od suparnika.

Polufinalni parovi Australian Opena su tako Nadal - Federer i Wawrinka - Berdych.(TS)

Australian Open, četvrfinale tenisača:

Nadal (1) - Dimitrov (22) 3-6, 7-6(3), 7-6(7), 6-2

Federer (6) - Murray (4) 6-3, 6-4, 6-7(6), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider