Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najteži ispit

Federer dao veliki kompliment Čiliću: Još se dobro sjećam...

U četvrtfinalu Wimbledona sastaju se Marin Čilić i Roger Federer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmerostruki wimbledonski pobjednik Roger Federer bit će suparnik Marinu Čiliću u četvrtfinalu Grand Slam turnira u londonskom All England Clubu, nakon što je u osmini finala sa 6-2, 6-3, 7-5 nadigrao Amerikanca Stevea Johnsona.

Švicarac je do svog 14. četvrtfinala u Wimbledonu stigao bez izgubljenog seta, ali je svjestan da će četvrtfinalni dvoboj s najboljim hrvatskim tenisačem biti njegov najteži ispit.

"Poznata je izreka da u prvom tjednu ne možeš osvojiti, da možeš samo izgubiti Grand Slam naslov. Naravno da će četvrtfinale biti veliki izazov. Još se dobro sjećam kako me Čilić pomeo u polufinalu US Opena prije dvije godine. Bio sam bez šanse. Nadam se da ću mu uzvratiti", izjavio je rekorder u konkurenciji tenisača sa 17 Grand Slam naslova.

Za razliku od Federera, najbolji hrvatski tenisač na terenu je proveo samo 43 minute, kad mu je Japanac Kei Nishikori, pri Čilićevom vodstvu 6-1, 5-1, odlučio predati meč zbog ozljede međurebrenih mišića koja mu je onemogućila normalno serviranje i ograničavala pokretljivost.

Čilić se treću godinu zaredom probio do četvrtfinala Wimbledona, a po prvi put će se na wimbledonskoj travi sresti s Federerom koji ga je pobijedio u njihovih prvih pet dvoboja. Marin je gubitnički niz prekinuo u polufinalu US Opena 2014. kad je svladao Švicarca u tri seta (6-3, 6-4, 6-4).

Čilić je u prethodna dva wimbledonska četvrtfinala oba puta poražen od Novaka Đokovića, a Federer u dosadašnjih 13 četvrtfinalnih dvoboja u All England Clubu ima 10 pobjeda i tri poraza. Pobjeđivali su ga Tim Henman 2001. godine, Tomaš Berdych 2010. i Jo-Wilfried Tsonga 2011.

Tenisači - osmina finala:

Sam Querrey (SAD/28) - Nicolas Mahut (Fra) 6-4, 7-6 (5), 6-4

Roger Federer (Švi/3) - Steve Johnson (SAD) 6-2, 6-3, 7-5

MARIN ČILIĆ (HRV/9) - Kei Nishikori (Jap/5) 6-1, 5-1, predaja
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider