Tenis
SPORTOVI
Tenis
U finalu protiv Đokovića

Fantastični Del Potro demolirao Nadala i osigurao 'Final Showdown'

Argentinski tenisač Juan Martin Del Potro iznenadio je prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, te će se u nedjelju u Šangaju boriti za svoj prvi naslov iz serije Masters 1000 turnira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sat i 46 minuta igre Del Potro je po četvrti put u svojoj karijeri, nakon duge četiri godine čekanja i pet uzastopnih poraza, svladao španjolskog tenisača sa 6-2, 6-4. Fantastičan je meč odigrao Argentinac, kako na vlastitom servisu, tako i protiv početnog udarca suparnika. Del Potro je oduzeo Nadalov servis u tri navrata iz 11 pokušaja, dok je svoj početni udarac spašavao svih šest puta!

Winneri s reketa 25-godišnjeg tenisača iz Tandila su frcali sa svih strana, a koliko je dobro igrao govori i podatak da je osvojio 45 posto poena nakon što je Nadal ubacio prvi servis, a ubacivao ga je sa 70-postotnom uspješnošću. Recimo i da je ovom pobjedom Del Potro postao peti igrač koji je osigurao nastup na završnom turniru osmorice najboljih, koji će se idućeg mjeseca odigrati u londonskoj O2 Areni.

Del Potro će u finalu igrati protiv drugog igrača svijeta, Novaka Đokovića, koji je u ranijem meču svladao Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-2, 7-5. Del Potro i Đoković su dosada odigrali 12 mečeva, a trenutni je rezultat 9-3 za srbijanskog tenisača. (TS)

ATP Šangaj, polufinale:

Del Potro (6) – Nadal (2) 6-2, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider