Tenis
SPORTOVI
Tenis
Marin i dalje vjeruje

Đoković objasnio kako je u rekordnom roku sredio Čilića

Srbijanski tenisač i prvi igrač svijeta Novak Đoković deklasirao je Marina Čilića, pobjednika US Opena, u prvom meču na ovogodišnjem završnom turniru osam najboljih tenisača u Londonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon samo 56 minuta igre, što je najkraći meč otkako se World Tour Finals igra u Londonu, Đoković je slavio sa 6-1, 6-1. Čilić je nakon susreta priznao da to nije bio njegov dan, ali je naglasio da taj meč ostavlja iza sebe i da se okreće Tomašu Berdychu i nastavku turnira.

'Srećom da je ovakav format natjecanja i da sam odigrao lošiji meč u prvom susretu i još uvijek imam priliku proći dalje. Loše sam otvorio meč nakon čega su mi se smanjile mogućnosti da preokrenem susret zbog igre kakvu je igrao Novak. Nisam imao dovoljno slobodnih poena na prvom servisu što je uvijek problematično pogotovo za moj tenis. Nadam se da u meču protiv Berdycha mogu podignuti razinu igre'.

'Mislim da sam protiv Novaka odigrao loše, ali i da je on odigrao sjajan susret. Odlično je reternirao i smanjio mi mogućnosti za osvajanje poena nakon dva tri udarca. Nisam se osjećao kako sam htio uoči susreta, a mora se priznati i da je nivo igre bio lošiji nego inače'.

'Ostaju otvorene mogućnosti za prolaz dalje. Igram protiv Berdycha koji je također danas odigrao slabiji meč. To mi daje dodatno samopouzdanje i nadam se da će mi ovaj susret protiv Đokovića poslužiti kao svojevrsno buđenje i da ću mečeve protiv Berdycha i nakon toga protiv Stanislasa Wawrinke odigrati na puno višoj razini', zaključio je Čilić.

Svoje viđenje susreta dao je i pobjednik Đoković:

'Bio je ovo odličan, odličan meč. Igrao sam sjajno. Marin je osvajač US Opena, kvalitetan je igrač koji igra s puno samopouzdanja. Uspio sam neutralizirati njegov servis i uspio sam puno lopti vraćati u igru. Radim na tome na treningu kako bi se mogao osloniti na retern u mečevima protiv ovakvih servera', rekao je Đoković, te zaključio:

'Pobjeda u dva seta mi jako pomaže za nastavak turnira. Nastojat ću pobijediti u svakom susretu'.

U srijedu će na teren Novak Đoković i Stanislas Wawrinka, te Marin Čilić i Tomaš Berdych.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider