Tenis
SPORTOVI
Tenis
Premala kazna

Englezi žestoko napali Čilića: To je sramota za sport!

Engleski mediji 'na nož' su dočekali odluku ITF-a da suspendira Marina Čilića na devet mjeseci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji 'na nož' su dočekali odluku ITF-a da suspendira Marina Čilića na devet mjeseci. Po njima, kazna je preblaga. Daily Mail donosi tekst s naslovom "Devet mjeseci nije dovoljno, Čilićeva suspenzija neće spriječiti druge tenisače da varaju", a u tekstu objašnjavaju:

>> Marin Čilić drastično kažnjen: 'Razočaran sam, žalit ću se!'

"Iako Viktor Troicki nije pao na testu, već je suspendiran na 18 mjeseci zbog odbijanja krvnih pretraga, Čiliću je pronađena nedozvoljena supstanca, a dobio je samo pola te suspenzije", piše Daily Mail.

Podsjetimo, Čilić se testirao u svibnju u Münchenu, a suspenzija mu se računa otada što su Englezi ocijenili jako velikodušnim.
"Čilićev slučaj sramota je za sport jer su vijesti o njegovom padu na dopinškom testu procurile u hrvatskim medijima tek krajem lipnja. Njegova službena šutnja dok mu se nije dokazala krivica jako je štetna i sada svaki igrač koji se povuče na dulje vrijeme s Toura može biti sumnjiv", dodaju u tekstu.

Telegraph piše i da bi Čilić zbog gotovo nezamjetnih tragova niketamida prošao dopinški tekst da je uzorak urina predao dan kasnije, a Independent napominje kako je uobičajena kazna za doping dvije godine, no kako je Marinova reducirana zato što nije imao namjeru varanja. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider