Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najveća kvaliteta - dodir

Emotivni Nadal: Nisam ni sanjao da ću to postići!

Emotivni Rafael Nadal zahvalio je obitelji i cijeloj ekipi s kojom trenira nakon što je postao prvi tenisač u povijesti koji je osvojio jedan Grand Slam turnir čak osam puta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal je u nedjeljnom finalu Roland Garrosa pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera sa 6-3, 6-2, 6-3 i došao do 12. Grand Slam naslova u karijeri. Izjednačio se time na trećem mjestu s Royem Emersonom, a ispred njega su ostali samo Roger Federer sa 17 i Pete Sampras s 14 naslova.

>> Nadal razbio Ferrera i ušao u povijest: Osvojio osmi Roland Garros!

Za Nadala osvajanje Roland Garrosa ima posebno značenje nakon što je sedam mjeseci proveo izvan tenisa zbog ozljede koljena i nije bio siguran u kakvom će se stanju vratiti.

"Nikad nisam mogao zamisliti da ću ostvariti ovakvo što. Hvala svim članovima moje obitelji i mojeg stožera. Bez njihove podrške, posebno u trenucima kad sam bio izvan terena, ovaj bi trijumf bilo nemoguće ostvariti. Također, hvala svima koji su mi slali poruke putem Twittera i Facebooka. Svi su mi dali pozitivnu energiju", istaknuo je 27-godišnji Španjolac.

Njegov stric i trener Toni Nadal priznao je da će ovaj naslov ostati zauvijek u pamćenju.

"Nakon svih problema ovaj je naslov stvarno poseban, čudesan. Mnogi ljudi govore o Rafaelovoj snazi, o njegovoj psihi, ali njegova najveća kvaliteta je dodir. To je dar", poručio je Toni Nadal. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider