Tenis
SPORTOVI
Tenis
Može li do Grand Slama?

Ekskluzivno: Donna Vekić i njen proslavljeni trener za Dnevnik Nove TV o planovima i ciljevima

Nakon otvaranja teniske sezone u Australiji, Donna Vekić vratila se u Hrvatsku. Samo na nekoliko dana, jer već sljedeći tjedan čeka je novi turnir. U Zagrebu je s njom i proslavljeni trener Torben Beltz, a s njima je samo za Dnevnik Nove TV razgovarao Saša Lugonjić.

Iz Melbourne Parka do zagrebačkog Velesajma. Donna Vekić nakon nastupa na prvom Grand Slamu sezone, u Zagrebu je odradila nekoliko treninga uoči novih turnira. Prvi je već sljedeći tjedan u Sankt Peterburgu. Druga hrvatska tenisačica u Rusiju odlazi zadovoljna početkom sezone.

"Početak godine je bio OK, pogotovo u Melbourneu, imala sam dva jako dobra meča protiv Šarapove i Cornet, onda sam nažalost izgubila u trećem kolu od Swiatek, ali dobar je početak sezone i idemo dalje", poručuje Donna, trenutno 23. tenisačica svijeta.

Izazov je velik, jer prošla sezona za Vekić je bila najbolja u karijeri. Prvi se put probila u TOP 20 i igrala četvrtfinale na jednom Grand Slam turniru.

"Prošla sezona je stvarno bila dobra sezona za mene. Puno sam napredovala što se tiče i renkinga i napretka na terenu, ali to je sad već dosta davno za mene i već sam full u ovoj sezoni i nadam se da će biti još bolja od prošle."

U to vjeruje i trener Torben Beltz, 43-ogodišnji Nijemac koji s hrvatskom tenisačicom radi od kraja 2017. godine i iznimno je zadovoljan njezinim napretkom i odnosom.

"Imali smo dvije dobre sezone. Prošle sezone dosegli smo mjesto u prvih 20 i mislim da je bilo jako dobro. Ona trenira vrlo naporno i vrlo kvalitetno i za mene kao trenera dobro je vidjeti da još uvijek može puno napredovati. A, i vrijedno trenira, tako da sam zadovoljan", kzao je Torben Beltz, trener Donne Vekić.

A, i 23-godišnja Osječanka zadovoljna je suradnjom s čovjekom koji je Angelique Kerber vodio do broja jedan i dva Grand Slam naslova.

"Torben je pozitivac i to meni puno pomaže, pogotovo na turnirima kada sam nekad negativna i na mečevima, tu mi može puno pomoći."

Na primjeru Angelique Kerber Nijemac ističe koliko je važna strpljivost i ustrajnost na teniskom putu.

"Počeo sam nju trenirati kad je imala 25-26 godina i ona je poslije toga počela ostvarivati svoje velike ciljeve, doguravši na koncu do broja jedan", naglašava trener Beltz.

Na pitanje misli li da je i Donna sposobna jednog dana biti Grand Slam pobjednica, Beltz odgovara:

"Da, zasigurno, mislim to. Lanjskim četvrtfinalom US Opena potvrdila je da je ona tu, u drugim tjednima Grand Slam turnira. Tako da - da, mislim da ako bude igrala svoj najbolji tenis, Donna može osvojiti Grand Slam."

Od posljednjih 12 Grand Slam turnira čak osam su osvojile tenisačice kojima je to bio prvi Grand Slam naslov u karijeri. Konkurencija se proširila, iznenađenja su sve češća i Donna također vjeruje da jednog dana može do kraja.

"Pa, definitivno. Sada u ženskom tenisu u prvih 30 svaka može pobijediti svaku, igra se na vrlo visokom nivou i svaki meč moraš biti na najvišem nivou, ako želiš pobijediti, a ako želiš osvojiti turnir ili pet, šest dana zaredom ili dva tjedna za Grand Slam", istaknula je Donna.

"Mislim da za Donnu nema limita, ona zbilja može pobijediti bilo koga na WTA Touru", nadovezao se trener Beltz.

Beltz je već pokazao da ima recept za sam vrh. A, Donna je odlučna tamo stići...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider