Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Ona će gledati od gore..."

Ekskluzivni razgovor: Goran Ivanišević ulazak u Kuću slavnih posvetio roditeljima i pokojnoj sestri

Vrhunac cijelog svog (teniskog) života legendarni Splićanin doživjet će na ljeto kada će i službeno biti primljen u tenisku Kuću slavnih u američkom Newportu.

U emotivnom razgovoru Goran Ivanišević se nakon ulaska u tenisku Kuću slavnih dotaknuo svojih početaka u Splitu, žrtvovanja svojih roditelja, a otkrio je i što mu je rekao Novak Đoković.

Što za Gorana znači ulazak u teniski Hall of Fame?

"Znači da sam nešto dobro napravio. Teniski put je počeo prije 41 godinu u TK Splitu i 18.7. će završiti u Newportu. Tako da nevjerojatan put je bio, težak, malo bi bio na autoputu, malo bi bio u šumi, ali sve u svemu nevjerojatna 41 godina teniska. Pokazalo se koliko je Split sportski grad, jer još jedan iz Kuće slavnih. Zbilja mi je drago i to je jedna velika čast za moj grad Split, za Hrvatsku, za hrvatski tenis, općenito za tenis i eto da sam ja nešto dobro i kvalitetno i pametno napravio."

"Hvala svima koji su sudjelovali na tom putu od 41 godine"

Na pitanje kako je reagirao kad su mu javili i kome je prvom rekao, Goran odgovara:

"Javio mi je Todd Martin i prvo je bio nekako šok, nisam znao što ću reći. Javio sam supruzi prvo, ona je jedina i znala. Tako da, rekao mi je 'nemoj molim te nikome govoriti, moramo tu objaviti na Australian Openu'. Malo pomalo sam rekao i svojoj ekipi kad smo bili u Dubaiju na pripremama. Ipak, to je tim i volio bih da doznaju od mene, a ne kad dođem tu od nekog drugog, tako da nije bilo lako ne govoriti, ali sad hvala Bogu mogu svima, cijelom svijetu reći, sad svi znaju, čestitke stižu. I stvarno bih se volio zahvaliti svima koji su sudjelovali na tom putu od 41 godine, a pogotovo mojim navijačima i svima koji su glasali, jer sam i prvi put bio pri vrhu. Zadnje dvije godine su uveli to novo pravilo da glasaju i navijači, ove godine sam pobijedio u tim glasovima. I Hall of Fame odboru, novinarima, svima koji su glasali."

Je li već razmišljao o govoru?

"Sad sam tamo sa svim onim genijalcima, velikim imenima i 18.7. u Newportu ja i Conchita - nisam mogao imati bolju partnericu i osobu s kojom ću ući u tu kuću slavnih - ali ja se nadam da će govor biti ono po mome, opušten, naravno sve ću zaboraviti kad dođem na tu pozornicu, ali sve u svemu otprilike već nešto znam, a nešto ćemo i nadodati. Imam između pet i sedam minuta za govor."

"Tenis klub Split je jedini koji je dao četiri TOP 10 igrača"

Početak je bio u Tenis klubu Split, a vrhunac osvajanje Wimbledona.

"Tenis klub Split, općenito Split je posebna sredina, poseban grad. Tu je sve počelo i najljepše djetinjstvo, sve sam tamo naučio. Tamo sam postao osoba koja jesam i danas. To je jedan put, puno dobrih sportaša, puno dobrih tenisača, jedini klub koji je dao četiri TOP 10 igrača. Teško jedna država to da, kamoli jedan klub, jedna ulica. Željko Franulović, Nikola Pilić, Mario Ančić i ja. To je uspjeh svih, svakog onog rekreativca koji je igrao sa mnom, naravno da ne spominjem moje roditelje i oni će doći na red za pet mjeseci kad budem držao govor tamo, ali posebna sredina. Nije laka, nije bilo lako, ali kad uspiješ iz Splita onda si stvarno uspio."

Osvajanje Wimbledona Goran je posvetio Draženu Petroviću. Kome će posvetiti ulazak u Kuću slavnih?

"Pa, to je sigurno zasluga mojih roditelja. Da nije njih, ovaj put ne bi mogao biti bez odricanja. Tenis je individualni sport i koliko god ti drugi netko pomaže roditelji su tu broj jedan. Oni su se odrekli svojih karijera radi mene, oni su se odrekli svega i sigurno ću posvetiti njima. Nažalost, svojoj sestri koja je sigurno ponosna na mene, koja će gledati od gore i sve u svemu bit će tu još puno ljudi, ali da nije njih ovaj put nikako ne bi bio tako uspješan."

Kako je Novak Đoković reagirao kad si mu rekao?

"Pa, bilo mu je drago. Rekao mi je 'kako da te sad oslovljavam, sa gospodine, gospodine članu?' Evo, ja sam prvi s ovih prostora, doći će i na njega red, ali još on ima puno toga dobroga za napraviti i osvojiti, pa će onda i on tamo zasluženo doći. A, ja ću ga čekati", zaključio je Goran.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider