Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Jako sam uzbuđena'

Naš reporter u domu nove teniske senzacije: Jana se javila iz Melbournea

Hrvatska ima predstavnika u finalu juniorskog Australian Opena. Nova hrvatska teniska nada, 17-ogodišnja Jana Fett, na najljepši je način šokirala teniski svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Janu Fett očekuje finale, ekipa Dnevnika Nove TV je provela dan s njezinom obitelji. Iako je već ostvarila zapažene rezultate, ulazak u finale Melbournea iznenadilo je oca Slavena. Janin uspjeh pretvorio se u bezbroj poziva i čestitki.

Nova hrvatska senzacija: Imamo finalisticu Australian Opena!

''Mislim da je za sve iznenađenje i za ljude koji su malo dalje od Jane, koji navijaju za nju. Makar, kad kažem iznenađenje, malo se odmakneš pa pogledaš, vjerovali smo mi u to, znaš?"

Iako je u Australiji već bilo vrijeme spavanja, a finale udaljeno svega 10-ak sati, Jana je i dalje bila puna dojmova s polufinala.

''Osjećaj je odličan, stvarno ne znam što bih rekla. Presretna sam, iznenadila sam i samu sebe. I stvarno sve, sve super'', rekla je putem Skypea.

Iako nisu s njom, Janini roditelji prate svaki njezin meč.

"Pratimo po statistici. I vjerujem da će mnogima sad ovo biti smiješno, ali ja kao da vidim svaki udarac, svaki pokret kroz tu statistiku. Sve znam što se događa, što misli, što želi."

Roditelji su, naravno, ti koji najbolje znaju čega se Jana sve odriče. I koliko se zapravo sami žrtvuju.

"Ona ima tri treninga dnevno i, nažalost, ne postoji redovna škola koja bi to mogla pratiti, mi smo bili prisiljeni dati je u jednu dopisnu školu'', kaže otac Slaven.

No, tko pita za školu kad te čeka nastup u jednoj od najslavnijih teniskih arena?

"Sutra igram na Rod Laveru i jako sam uzbuđena mislim da će to bit odlično'', poručuje Jana iz Australije.

Bio je to pravi trenutak za završni savjet.

"Sutra. To je jedan meč, razumiješ? Nemaš kaj razmišljati. Potpuno ste jednake i ti i ona. I čak nije ni bitno ako te nešto ne ide. Samo borba, samo joj daj do znanja da ti hoćeš svaki poen dobiti, neka ona to vidi. Neka vidi da se boriš'', bodri je otac.

Ana Konjuh slavila je lani, a Jelena Kostanić, Mirjana Lučić krajem 90-ih. Držimo palce da Jana nastavi lijepi hrvatski niz...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider