Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Jana

Nova hrvatska senzacija: Imamo finalisticu Australian Opena!

Mlada 17-godišnja hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u finale juniorskog Grand Slam turnira Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fett je u polufinalu nakon sat i 20 minuta igre razbila domaću predstavnicu, 15-godišnju Kimberly Birrell sa 6:0, 6:4. Doduše, stvari su se nepotrebno zakomplicirale u drugom setu, u kojem je naša predstavnica imala 4:1 i servis.

Nakon što je propustila povesti s 5:1, odnosno nakon što je po drugi put u susretu izgubila početni udarac, Fett je zaigrala nervoznije, dok je na drugoj strani Birrell igrala opuštenije. Australka je nakon smanjenja vodstva po prvi put u meču zadržala svoj servis za dodatno smanjenje na 4:3, a potom je imala break-lopte i za potpuni povratak u drugi set.

Međutim Fett je ostala čvrsta u tom gemu, a potom i pri servisu za meč. Hrvatska će tako i drugu godinu zaredom u konkurenciji tenisačica imati svoju predstavnicu u finalu. Podsjetimo, prošle je godine naslov uzela Ana Konjuh.

Fett će u finalu igrati protiv Ruskinje, četvrte nositeljice turnira, Elizavete Kuličkove. Ona je sa 6:4, 7:5 bila bolja od Kineskinje Ziyue Sun.

Australian Open, juniorke, polufinale:

Fett – Birrell 6:0, 6:4

Kuličkova – Sun 6:4, 7:5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider