Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray: Bit će težak dvoboj

Đoković ponosan: Bio je to jedan od najboljih mečeva!

Prvi svjetski tenisač Novak Đoković priznao je nakon pobjede protiv Juana Martina del Potra u polufinalu Wimbledona da je to bio jedan od najboljih mečeva u kojima je sudjelovao kao igrač…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je pobijedio sa 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3 nakon četiri sata i 43 minute igre. Bio je to najdulji polufinale Wimbledona u povijesti, srušio je rekord koji su od 1989. držali Boris Becker i Ivan Lendl koji su igrali četiri sata i jednu minutu.

>> Murray i Đoković u finalu Wimbledona: San i dalje živi!

>> Đoković u finalu Wimbledona: Herojski otpor Del Potra!

„Bio je to jedan od najboljih mečeva čiji sam dio bio, definitivno jedan od najuzbudljivijih. Ponosan sam što sam pobjednik takvog dvoboja. Bilo je blizu… Nisam se baš dobro osjećao kad sam u četvrtom setu ispustio prednost breaka. Ali, Del Potro je osvajač Grand Slam turnira i pripada svjetskom vrhu“, kazao je Đoković.“

Srbin je u tie-breaku četvrtog seta propustio dvije meč-lopte, tako da je morao čekati dodatnih 47 minuta za slavlje i drugi plasman u finale Wimbledona.

„Svaki put kad je bio u teškim situacijama, izvlačio je nevjerojatne udarce. Mislim da nisam napravio ništa krivo na meč-loptama, jednostavno moram odati priznanje Del Potru na nevjerojatnoj borbi u tim trenucima. Bio je ovo meč na iznimno visokoj razini, ali to sam i očekivao i bio sam spreman igrati pet setova. Na kraju je sve ispalo dobro - dodao je prvi svjetski reket.“

Murray: Janowicz je nepredvidiv, bilo mi je teško uhvatiti ritam

Andy Murray u nedjelju će još jednom pokušati prekinuti dugi post britanskog tenisa koji još od 1936. i Freda Perryja čeka pobjednika Wimbledona.

Škot je u polufinalu bio bolji od Poljaka Jerzyja Janowicza sa 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3 i drugu se godinu zaredom plasirao u finale londonskog Grand Slam turnira.

„Bio je ovo težak meč, potpuno drugačiji od svih koje sam odigrao na ovogodišnjem turniru. Jerzy je iznimno talentiran i vrlo nepredvidiv. Ima snažne servise i u takvoj sam situaciji teško pronalazio ritam. No, sretan sam što sam obavio posao“, rekao je Murray kojeg u finalu čeka najbolji svjetski tenisač Novak Đoković.

„Bit će to još jedan težak dvoboj. Novak i Juan Martin del Potro su odigrali nevjerojatan polufinalni meč, bilo je tu sjajnih izmjena. Đoković igra vrlo dobro na ovom turniru. Pobijedio sam ga u jedinom dosadašnjem meču koji smo odigrali na travi, lani na Olimpijskim igrama. Pokušat ću s tom mišlju ući u nedjeljni finale“, dodao je Murray. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider