Tenis
SPORTOVI
Tenis
Britanac bolji od Poljaka

Murray i Đoković u finalu Wimbledona: San i dalje živi!

Andy Murray plasirao se u finale Wimbledona pobjedom protiv Jerzyja Janowicza 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugu godinu zaredom britanski tenisač Andy Murray došao je do završnog meča na Wimbledonu. U polufinalu je bio bolji od poljske senzacije Jerzyja Janowicza.

>> Đoković u finalu Wimbledona: Herojski otpor Del Potra!

Drugi igrač svijeta je slavio sa 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3 poslije dva sata i 51 minute i u finalu će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića koji je u ranijem meču bio bolji od Juana Martina del Potra sa 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3. Murray će u nedjelju tako imati novu priliku postati prvi Britanac s pojedinačnim naslovom na Wimbledonu nakon 1936. i Freda Perryja.

Nije 26-godišnji Škot briljirao protiv Janowicza, puno je griješio, posebno u prvoj polovici meča, ali na koncu je ipak pronašao put do pobjede. Imao je Murray dvije prilike za break, ujedno i za osvajanje prvog seta kod 5-4, ali nije ih iskoristio, a onda je u tie-breaku pao praktički bez ispaljenog metka.

No, odmah na startu drugog seta Janowicz je s dvije dvostruke pogreške pogurao Murrayja prema breaku i premda je Poljak do kraja seta imao četiri prilike za oduzimanje servisa suparniku, Britanac je znao sačuvati prednost. U četvrtom gemu trećeg seta napokon je i 22. igrač svijeta došao do breaka, ali nakon što je poveo s 4-2 izgubio je četiri gema u nizu i od toga se više nije oporavio.

Poslije trećeg je seta uslijedio 20-minutni prekid kako bi se zatvorio krov i upalila rasvjeta. Murray je negodovao, ali nije mu to nimalo naštetilo. Već u trećem gemu četvrtog seta je napravio novi break, a priču je zaključio još jednim oduzetim servisom za konačnih 6-3.

Murray će, dakle, u nedjelju loviti svoj prvi pobjednički trofej na Wimbledonu i drugi Grand Slam naslov u karijeri, nakon lanjskog US Opena. Đoković, pak, iza sebe ima šest Grand Slam naslova, uključujući i Wimbledon 2011. Dosad su ova dvojica tenisača odigrala 18 međusobnih dvoboja, a Đoković vodi s 11-7. Posljednji su se put sudarili u finalu ovogodišnjeg Australian Opena gdje je također slavio Srbin. (TS) 

Wimbledon, tenisači, polufinale:

Đoković (1) - Del Potro (8) 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3

Murray (2) - Janowicz (24) 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider