Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nole jako razočaran

Đoković 'poludio' na ITF: To što su napravili je žalosno!

Međunarodna teniska federacija (ITF) zabranila je srpskom tenisaču Viktoru Troickom ulazak u beogradsku Arenu na polufinalni dvoboj Svjetske skupine između Srbije i Kanade, čak i u svojstvu gledatelja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Troicki se nalazi pod suspenzijom od 18 mjeseci zbog kršenja anti-doping pravila. ITF je kaznio Troickog jer tijekom ATP turnira u Monte Carlu nije dostavio uzorak krvi tijekom doping-testa iako je dao uzorak urina. U trenutku suspenzije član srpske Davis Cup reprezentacije bio je 53. tenisač svijeta.

Troicki je porekao sve optužbe za doping i rekao da mu je službenik koji je skupljao dopinške uzorke rekao da može preskočiti krvni-test budući se u tom trenutku nije dobro osjećao.

Nakon svega je Troicki uložio službenu žalbu Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu u Lausannei (CAS) zbog 18-mjesečne suspenzije koju mu je u travnju izrekla Međunarodna teniska federacija (ITF).

Jasno, zbog suspenzije Troicki nije imao pravo nastupa za reprezentaciju Srbije protiv Kanade, ali dužnosnici ITF-a zabranili su mu ulaz u dvoranu, čak i kao gledatelju, što je jako razočaralo prvog svjetskog reketa Novaka Đokovića.

''Odluka ITF-a je žalosna, jer Viktor je još uvijek u procesu. Uskoro će ići u Lausanneu na novo ročište i nadam se da će dobiti slučaj jer je nevin. Viktor nije terorist ili ubojica, još je u procesu i nije osuđen. Bilo bi nam drago da je s nama jer je on naš prijatelj, a sigurno ne bi mogao imati nikakvog utjecaja na nas i na rezultat susreta'', rekao je Đoković.

Rezultat u dvoboju prvog dana ogleda Srbije i Kanade je 1-1. Novak Đoković bez problema je svladao Vaseka Pospisila 6-2, 6-0, 6-4, a poravnao je Milos Raonic, koji je svladao Janka Tipsarevića 5-7, 6-3, 3-6, 6-3, 10-8 uz spašenu meč-loptu. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider