Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Finals

Đoković pobijedio Del Potra i osigurao polufinale

Srbin Novak Đoković, drugi tenisač svijeta i branitelj naslova na ATP World Tour Finalsu u Londonu, pobjedom protiv Argentinca Juana Martina del Potra 6-3, 3-6, 6-3 u 2. kolu B skupine osigurao je plasman u polufinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prvom nastupu u tri seta pobijedio Švicarca Rogera Federera, srpski tenisač je uspješno okončao i drugi ispit u skupini i sada će potpuno rasterećeno moći odigrati ogled protiv Francuza Richarda Gasqueta, jer je osigurao mjesto u polufinalu već nakon 2. kola.

Roger Federer, koji je u ranijem meču u četvrtak svladao Gasqueta 6-4, 6-3, igrat će protiv Del Potra za drugo mjesto koje vodi u polufinale iz B skupine, dok je francuski tenisač otpao iz te utrke.

Đoković je do 11. pobjede nad Del Potrom u 14. ogledu stigao nakon jednog sata i 54 minute igre. Imao je nešto bolju iskorištenost na prvom servisu, te značajno bolju na drugom (69% prema Del Potrovih 48%), te je jednostavno bolje odigrao najvažnije poene meča. Zabio je Đoković 10 asova, te realizirao dvije od šest prilika za break, dok je Argentinac iz Tandila iskoristio jednu od pet svojih šansi za oduzimanje servisa. (TS)

ATP Finals, 2. kolo skupine B:

Đoković (2) - Del Potro (4) 6-3, 3-6, 6-3

Federer (6) - Gasquet (8) 6-4, 6-3

Redoslijed: 1. Đoković 2-0 (4-2), 2. Federer 1-1 (3-2), 3. Del Potro 1-1 (3-3), 4. Gasquet 0-2 (1-4)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider