Tenis
SPORTOVI
Tenis
Martić i Mrdeža ispali

Donna Vekić prošla prvo kolo kvalifikacija za Wimbledon

Donna Vekić lani je u Wimbledonu pobijedila Robertu Vinci u glavnom turniru (u 2. je kolu izgubila od Zvonarjove), a ove je godine morala igrati kvalifikacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vekić je na početku bila uspješna, 7:6, 6:2 pobijedila je 23-godišnju Japanku Misu Eguchi, 141. tenisačicu svijeta.

Tereza Mrdeža, 24-godišnja tenisačica iz Poreča, nije uspjela proći prvo kolo wimbledonskih kvalifikacija. Bolja od nje sa 7:6 (5), 6:3 bila je 19-godišnja Kineskinja Fangzhou Liu, 155. tenisačica na svijetu (Tereza je 185.). Šteta, Tereza bi morala dobivati takve suparnice, ali trava joj očito nije najbolja podloga. Još uvijek čeka na prvu pobjedu u Wimbledonu, preklani je također izgubila u prvom kolu kvalifikacija, tada od Britanke Jade Windley.

Nije prošla niti Petra Martić, nakon velike borbe bolja od nje sa 6:3, 7:6 (8) bila je Tajvanćanka Suwei Hsieh, 130. igračica svijeta. Ista je igračica pobijedila Petru i u finalu turnira u Kuala Lumpuru 2012. godine.

Hrvatski zet, ciparski tenisač Marcos Baghdatis sa 6:2, 7:6 (4) pobijedio je prvog nositelja ATP turnira u Nottinghamu Španjolca Davida Ferrera.

Na futuresu u Basilicanovi (u blizini Parme) Viktor Galović je u prvom kolu sa 6:4, 6:3 pobijedio Nizozemca Marka Vervoorta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider