Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Mislio sam da ću umrijeti'

Dodig uvjerljivo vodio pa predao: Što se to događa u Melbourneu?

Ivan Dodig je prvih sat i pol igrao dobar tenis i činilo se da će lakoćom izboriti 3. kolo prvog Grand Slam turnira sezone. Međutim, u drugom mu se setu nešto dogodilo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig predao je susret 2. kola Australian Opena bosansko-hercegovačkom igraču Damiru Džumhuru pri vodstvu 2-1 u setovima i zaostatku 1-4...

Dodig je prvih sat i pol igrao dobar tenis i činilo se da će lakoćom izboriti 3. kolo prvog Grand Slam turnira sezone. Međutim, u drugom mu se setu nešto dogodilo, a na terenu je ostao do vodstva Džumhura 4-1 u četvrtom kada se više nije mogao kretati po terenu od bolova.

Vruće je... jako je vruće: Ruše se po terenu, tope se tenisice

Nastavak je to čudnih događaja jer nikada se u povijesti prvog Grand Slam turnira sezone nije dogodilo da čak osmorica igrača predaju meč u prvom kolu. To se dogodilo ovog utorka.

''Danas, 30 minuta nakon meča ja nisam mogao stati na noge. Deset je ljudi stajalo oko mene kako bi mi pomoglo. Pomislio sam čak i da bih mogao umrijeti'', rekao je Dodig, koji je igrao od 11 sati po australskom vremenu, na terenu broj 13 koji nema nimalo zaštite od sunca, po temperaturi i do 40 stupnjeva.

Biste li vi za ovoliku lovu igrali na +40?

''Mislim da je vrijeme da netko sasluša glas nas igrača. Smatram da je moguće napraviti rupu od recimo 13 do 16 sati, samo da prođe onaj najgori period vrućina. Svjetla na terenima postoje, a televizije bi se trebale prilagoditi. Svi možemo i svi bi radije igrali večernje mečeve'', rekao je Međugorac nakon "poraza".

''Kada netko poput Dodiga, nevjerojatno kompetitivnog igrača, preda susret jer je iscrpljen, onda zaista možete vjerovati da je na terenima pakleno'', rekao je izbornik britanske Davis Cup reprezentacije Leon Smith.

Damir Džumhur je prvi bosansko-hercegovački tenisač koji je dogurao ovako daleko na jednom od Grand Slam turnira, a protivnik u idućem kolu biti će mu Čeh Tomaš Berdych.

Australian Open, tenisači:
Pojedinačno, 2. kolo
Džumhur – Dodig 4-6, 4-6, 6-3, 4-1 predaja

Parovi, 1. kolo
Fyrstenberg / Matkowski (9) – Bednarek / Karlović 7-5, 7-5
Draganja / Pavić – Gicquel / Paire 7-6(0), 6-3
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider