Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz u osmini finala

Dodig odlično krenuo pa pao: Ferrer prejak za hrvatskog tenisača!

Četvrti igrač svijeta David Ferrer zaustavio je u osmini finala Wimbledona hrvatskog tenisača Ivana Dodiga. Španjolac je slavio sa 6-7(3), 7-6(6), 6-1, 6-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajna je dva seta u ponedjeljak odigrao Dodig, ali nakon toga se njegova igra raspala i Španjolac je odjurio u četvrtfinale, ponovivši lanjski uspjeh, a to mu je ujedno i najveći doseg na trećem Grand Slam turniru godine. Ferreru i Dodigu je ovo bio drugi međusobni meč u karijeri, a četvrti svjetski reket je bio bolji i lani u Valenciji.

Ferrer je u prvom setu stvarao velike probleme našem tenisaču na njegovom servisu, ali nije iskoristio nijednu od osam prilika za break. Set se rješavao u tie-breaku, a on je u potpunosti bio u znaku Dodiga koji je tako došao do uvodne prednosti. Zaigrao je nakon toga Međugorac još bolje, bio je iznimno čvrst na svome servisu, došao je i do nekoliko prilika za break, ali nije ih znao iskoristiti. Još je jednom odlučivao tie-break u kojem je 49. igrač svijeta poveo s 3-1, ali ovaj ga put nije uspio riješiti u svoju korist. Dodig je u cijelom setu izgubio samo četiri poena na svome servisu, ali ta je dionica pripala Ferreru i to kao da je slomilo našeg tenisača.

Igra mu je nakon toga značajno pala, nije više bilo pritiska na Ferrerov servis, a Španjolac je istodobno radio break za breakom. S tri u trećem i dva u četvrtom setu osigurao si je pobjedu i dvoboj protiv boljeg iz okršaja između Juana Martina del Potra i Andreasa Seppija. Dodigu, pak, ostaje utjeha da mu je osmina finala u All England Clubu najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. (TS)

Wimbledon, tenisači, osmina finala:

Ferrer (4) - Dodig 6-7(3), 7-6(6), 6-1, 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider