Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakav majstor

Đoković razbio Berdycha i po treći put u zadnje četiri godine osigurao 'broj 1'

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković svladao je u petak Čeha Tomaša Berdycha sa 6-2, 6-2 u 3. kolu skupine A na ATP World Tour finalu i po treći put u posljednje četiri godine osigurao 'broj 1' na kraju sezone, nakon što je najbolji bio 2011. i 2012.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom nad Berdychom Đoković je stigao do 10.610 bodova i nedostižan je za drugoplasiranog Rogera Federera, bez obzira na ishode preostalih mečeva u Londonu i mogućih 225 bodova koje Švicarac još može osvojiti na finalu Davis Cupa.

Đoković je pobjedom nad Berdychom osigurao osvajanje prvog mjesta u skupini A, pa će u subotnjem polufinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija i imati priliku barem djelomično mu uzvratiti za polufinalni poraz na ovogodišnjem US Openu.

Uvjerljivim trijumfom nad Berdychom Đoković je ostavio i Marina Čilića u igri za polufinale. Najboljem hrvatskom tenisaču je za osvajanje drugog mjesta u skupini i plasman u polufinale potrebna uvjerljiva pobjeda nad Stanislasom Wawrinkom, koji ne smije osvojiti više od dva gema. Švicarcu su za plasman u polufinale i dvoboj sa sunarodnjakom Rogerom Federerom potrebna samo tri gema.

Dvoboj Čilića i Wawrinke u londonskoj O2 Areni na rasporedu je u petak, a neće započeti prije 21 sat po hrvatskom vremenu. (Hina)

Skupina A, pojedinačno - 3. kolo:

Novak Đoković (Srb) - Tomaš Berdych (Češ) 6-2, 6-2

Ljestvica:

1. N. Đoković (Srb) 3 0 6-0 36-9
2. T. Berdych (Češ) 1 2 2-4 18-28
3. S. Wawrinka (Švi) 1 1 2-2 15-14
4. M. Čilić (Hrv) 0 2 0-4 6-24

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider