Tenis
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Tenis
"jači smo"

Željko Krajan zrači optimizmom: "Konačno smo i to dočekali"

Po prvi puta nakon godina i godina čekanja, Hrvatska Davis Cup reprezentacija zaigrat će kompletna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u nedjelju će u Areni Zagreb prvi put trenirati uoči finala Svjetske skupine protiv Argentine (od 25. do 27. studenoga). Izbornik Željko Krajan je prijavio popis na kojem su Marin Čilić (7. na pojedinačnoj ATP listi), Ivo Karlović (20.), Borna Ćorić (48.) i Ivan Dodig (118. pojedinačno, te 11. u paru).

"Imamo tu privilegiju da konačno imamo kompletan sastav. Svih ovih godina nismo imali Ivu Karlovića da bismo sastav mogli nazvati 'kompletnim' prema rang listi. Ovaj put imamo i tu prigodu, i to za finale. Puno nam znači, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Borna Ćorić, da je još nesigurno koliko može odigrati i spremiti se. Poklopio nam se taj Karlovićev pristanak da nam pomogne u finalu i to nam može donijeti sigurnost, te da smo s njim jači", kazao je Krajan.

Prvi trening bit će u nedjelju. Koliko će biti vremena za prilagodbu na podlogu koja se postavlja u Areni Zagreb?

"Mislim da će biti dovoljno. Marin Čilić i Ivan Dodig su igrali na 'mastersu' u Londonu na sličnoj podlozi, tako da nije neki problem. I Karlović je posljednjih tjedana igrao u dvorani u sličnim uvjetima. Nadam se da smo u tome u prednosti u odnosu na Argentince, koji nisu svi nastupali u Europi. Recimo, Leonardo Mayer je uglavnom igrao na turnirima u Južnoj Americi na zemlji. Sigurno će oni imati više problem s prilagodbom nego mi."

Kakav je trenutni status Borne Ćorića, koji je nakon polufinala Davis Cupa protiv Francuske u zadru operirao koljeno?

"Borna je ovog tjedna konačno počeo trenirati punim intenzitetom. Sad mora vidjeti koliko dana može izdržati u kontinuitetu, da ne dođe do upale, da se sve primiri i da može u glavi zanemariti tu ozljedu koju je imao, te se opustiti. Svi znamo koliko daje na igralištu i to je za njega najbitnije, da se osjeća spreman i ne osjeća bolove. Mislim da bi mu ovih sedam dana moglo biti dovoljno da bude spreman", rekao je Krajan.

Osim spomenute četvorice nominiranih igrača na treningu u Areni Zagreb bit će Franko Škugor, Marin Draganja i Mate Delić, a izbornik Krajan ima pravo zamijeniti do dvojicu tenisača s nominacije najkasnije sat vremena uoči izvlačenja parova, odnosno u ovom slučaju do četvrtka, 24. studenog u 11 sati.

Izvlačenje će biti u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, s početkom u podne.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider