Tenis
SPORTOVI
Tenis
"mi smo favoriti"

Krajanu slatke brige: Ćorić razveselio hrvatske navijače!

Još samo osam dana ostalo je do početka Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam dana dijeli nas od finala Davis Cupa, a naš najbolji igrač Marin Čilić poražen je i u drugom kolu ATP Mastersa u Londonu. Čilić je izgubio od Stana Wawrinke i u Londonu ga očekuje još jedan meč. Za to vrijeme Borna Ćorić u Zagrebu se uspješno oporavlja i priprema za Davis Cup.

Čilić je upisao drugi poraz u skupini i tako ostao bez izgleda za plasman u polufinale. Iako je najbolji hrvatski tenisač odlično je ušao u meč, nije to uspio na kraju realizirati.

"Rekao bi da sam jako, jako zadovoljan sigurno sa igrom i kad bi se poen otvorio i kad bi se razvila igra bio sam tu stvarno jako dobra i stvaro veliki pritisak na njega. Ipak nisam pronašao pravi način retern da stvorim veći pritisak na njega, imao sam jednu tu set loptu u prvom setu drugi servis", rekao je Čilić.

A onda je stigla nervoza i nezadovoljstvo, iskazano bacanjem reketa, ručnika i psovkama.

"Osjećao sam i ja sam u igri da sam dosta blizu da ga uspijem slomiti, imao sam taj brejk u drugom setu i malo sam bio ljut na sebe zbog tih dosta propuštenih prilika", komentirao je najbolji hrvatski tenisač.

Čilića sutra čeka ogled trećeg kola protiv Japanca Nishikorija, a nakon Londona, sve oči ljubitelja tenisa bit će uprte u Zagreb. Počelo je odbrojavanje do početka finala Davis Cupa, koje nestrpljivo čeka i Borna Ćorić. Mladi hrvatski tenisač u Zagrebu se oporavlja od operacije koljena.

"Odradio sam stvarno jako dobro stvarno sam zadovoljan. Koljeno za sad nije reagiralo, vidjet ćemo sutra, ali ja se osjećam dosta pozitivno. U zadnjih 5 dana sam napredovao za 50 posto tako da stvarno mislim da ću biti spreman", rekao je Ćorić.

Željko Krajan će tako imati slatke brige, jer za Argentinu će na raspolaganju imati najjači mogući sastav. A da je Hrvatska u blagoj prednosti, priznaje i Borna.

"Mislim da smo mi blagi favoriti i ako svi odigramo dobro i ako budemo radili kao tim, mislim da ćemo dobiti".

Trebala bi pomoći i puna, odavno rasprodana Arena.

"Čuo sam da će biti sjajna atmosfera. Treba nam to. To će biti naš 5. igrač i pozivam sve da dođu i pomognu nam u ovom teniskom spektaklu", zaključio je mladi hrvatski tenisač.

Finale je na rasporedu od 25. do 27. ovog mjeseca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider