Tenis
SPORTOVI
Tenis
'sjajan osjećaj'

Prvi reket Hrvatske vjeruje u pobjedu nad Belgijom

Najbolji hrvatski tenisač optimističan uoči ogleda protiv viceprvaka Davis Cupa Belgije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska teniska reprezentacija u ponedjeljak je u Liegeu započela pripreme za dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa s Belgijom, u kojem će nakon 18 mjeseci izbivanja za reprezentaciju ponovno zaigrati Marin Čilić, a najbolji hrvatski tenisač ističe da u tom meču naša reprezentacija na terenu mora potvrditi status favorita.

Čilić je posljednji put za Hrvatsku igrao u rujnu 2014. godine, nakon trijumfa na US Openu, kad je naša reprezentacija u Amsterdamu protiv Nizozemske izborila mjesto u Svjetskoj skupini, a zbog ozljeda je propustio prošlogodišnja gostovanja u Srbiji i Brazilu.

"Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije. U cijeloj mojoj karijeri nastupi u reprezentaciji donosili su mi mnogo, i izvan igrališta u smislu atmosfere, i na igralištu. Ta odgovornost koju sam imao igrajući za reprezentaciju donosila mi je puno bolju igru i davala bolje rezultate u tjednima nakon. Nadam se da će tako biti i ovaj put", rekao je Čilić nakon što je u ponedjeljak s Bornom Ćorićem prvi put trenirao na zemljanom terenu u dvorani Country Hall du Sart-Tilman, gdje će od 4. do 6. ožujka pokušati izboriti pobjedu nad domaćom reprezentacijom koju predvodi David Goffin.

"On je njihov igrač broj jedan i na njega se oslanjaju vjerujući da će pobijediti u oba pojedinačna meča. Naša koncentracija treba biti na njihovu drugom igraču, dakle da ga svakako obojica pobijedimo. Tu su i parovi. Na Goffinu će biti veći pritisak u petak i mislim da smo ukupno u boljoj poziciji i favoriti. Dakako, trebamo to potvrditi i na igralištu", kazao je Čilić.

Hrvatska reprezentacija će se u Liegeu u punom sastavu okupiti u ponedjeljak navečer, kad se očekuje dolazak Ivana Dodiga koji je uz Čilić, Ćorića i Marina Draganju nominiran za dvoboj s Belgijcima. Izbornik Željko Krajan je uz spomenutu četvoricu u reprezentaciju pozvao još i Franka Škugora i Matu Delića koji će biti sparing partneri, ali mogu i uskočiti kao zamjene do sat vremena prije ždrijeba u četvrtak, bude li netko od nominiranih imao zdravstvenih problema. Čilić je svoje poteškoće, koje je imao na prošlotjednom turniru u Acapulcu, uspješno riješio.

"Pokupio sam neku virozu, tako da sam se mučio cijeli tjedan da se oporavim. Sad je sve više-manje dobro i nadam se da ću fizički biti maksimalno spreman od petka", rekao je Čilić koji će prvi put zaigrati na zemljanoj podlozi nakon prošlogodišnjeg nastupa u Roland Garrosu i trebat će se usred sezone igranja na betonu trebati brzo prilagoditi na nove uvjete.

"Neće biti jednostavno, ali mislim da se tenis neće previše razlikovati od onog na betonu, jer je u dvorani zemlja za nijansu brža nego inače", zaključio je Čilić.

Belgija je prošle godine na domaćem terenu poražena u finalu Davis Cupa od Velike Britanije, a osim Davida Goffina (ATP - 16.), Belgijci u svom sastavu nemaju igrača koji se nalazi među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP ljestvici. Izbornik Johan Van Herck nominirao je Kimmera Coppejansa (ATP - 122.), Rubena Bemelmansa (ATP - 136.) i Arthura de Greefa (ATP - 216.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider