Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Bravo majstori!

Davis Cup: Marin i Borna napravili povijesni preokret - pobijedili SAD i izborili polufinale!

Zahvaljujući pobjedama Marina Čilića nad Johnom Isnerom i Borne Ćorića nad Jackom Sockom, hrvatski su tenisači napravili pravi podvig te zaostatak od 0-2 nakon prvog dana četvrtfinalnog Davis Cup dvoboja s Amerikancima u Portlandu pretvorili u pobjedu 3-2 i plasman u polufinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je s 3:0 u setovima slavio protiv Amerikanca Johna Isnera i tako donio Hrvatskoj drugi bod u Davis Cup susretu protiv SAD-a. U četvrtom meču četvrtfinalnog dvoboja slavio je sa 7:6, 6:3, 6:4 i tako nakon iznenađujećeg poraza od Jacka Socka i prosipanja vodstva od 2:0 u setovima, donio i drugi bod Hrvatskoj.

Pobjednički bod donio je Borna Ćorić, koji je nakon trosatne bitke svladao Jacka Socka sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Tako je Hrvatska postala četvrta nacija koja je protiv najtrofejnije Davis Cup reprezentacije u povijesti uspjela okrenuti zaostatak od 0-2 nakon prvog dana. To je pošlo za rukom Australcima 1939. godine, Italiji 1960. i Švedskoj 1994.

Podsjetimo, u subotu su Ivan Dodig i Marin Čilić slavili protiv najboljeg para na svijetu, braće Bryan i samnjili prednost Amerikanaca koja je sada dostignuta trijumfom Marina.

Hrvatska će u polufinalu, koje je na rasporedu od 16. do 18. rujna ugostiti Francusku. Bit će to prvi meč naše reprezentacije na domaćem terenu nakon tri godine i šest uzastopnih gostovanja. U drugom polufinalu će branitelj naslova Velika Britanija biti domaćin Argentini.
I prijašnja dva polufinala Hrvatska je odigrala na domaćem terenu. Ivan Ljubičić i Mario Ančić su 2005. godine na putu prema naslovu u polufinalu svladali Rusiju na splitskim Gripama. Četiri godine poslije na zemlji u porečkoj Žatiki su Tomaš Berdych i Radek Štepanek Češku odveli u finale preko Marina Čilića i Ive Karlovića.

SAD - Hrvatska 2-3
Jack Sock (SAD) - Marin Čilić (Hrv) 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4
John Isner (SAD) - Borna Ćorić (Hrv) 6-4, 6-4, 6-3
Ivan Dodig/Marin Cilic (CRO) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) 6-2, 2-6, 6-2, 6-4
Marin Čilić (Hrv) - John Isner (SAD) 7-6 (9), 6-3, 6-4
Borna Ćorić (Hrv) - Jack Sock (SAD) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider