Tenis
SPORTOVI
Tenis
slijedi ćorić

Drama u Portlandu: Čilić prokockao 2:0 u setovima

Davis Cup reprezentacija SAD-a povela je s 1:0 protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske skupine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SAD vodi s 1:0 protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa nakon što je drugi reket američke reprezentacije Jack Sock okrenuo dvoboj protiv Marina Čilića. Naš je tenisač imao 2:0 u setovima, imao je vodstvo 3:0 u petom setu, ali je Sock u konačnici donio Amerikancima 'neočekivani' bod na otvaranju.

Čilić je odlično odradio uvodna dva seta i osvojio ih rezultatom 6:4, 6:3. Međutim, već na početku trećeg Sock je napravio break, a naš je tenisač pozvao liječničku pomoć zbog problema s vratom. Masaža je pomogla, Čilić je nastavio meč, no Sock je počeo igrati sve bolje i bolje.

Nakon što je bez problema zadržao stečenu prednost u 3. setu, Amerikanac je ključni break u četvrtom napravio u devetom gemu. Poslije je bez većih problema odservirao za 2:2.

U petom setu otvaranje kao iz snova. Čilić je vodio 3:0, no Amerikanac je nešto kasnije stigao do 3:3. Hrvat je nakon toga spasio tri break lopte u sedmom gemu, a no potom je ponovno u devetom pokleknuo. Imao je na servisu Amerikanca za meč dvije vezane lopte za povratak, no nije ih iskoristio.

SAD je tako neočekivano poveo s 1:0 i nanio Hrvatskoj težak udarac u ambicijama za plasman u polufinale Davis Cupa. Sljedeći na teren izlaze Ćorić i Isner, a u tom je susretu Amerikanac osjetni favorit. No, bio je i Čilić, pa zašto se ne nadati još jednom iznenađenju u Portlandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider