Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dr. Ivo otkrio terapiju za Delpa

Krajan o dolasku Maradone: "Neka im dođe i Papa Franjo. Mi imamo svoj cilj"

Kada je Hrvatska Davis Cup reprezentacija izašla pred novinare nastalo je komešanje među novinarima jer među igračima nije bilo Borne Ćorića. Mladi hrvatski tenisač nije se uopće ni pojavio na pressici...

Marin Čilić i Federico Delbonis otvorit će u petak finalni dvoboj Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Argentine, a nakon njih snage će odmjeriti Ivo Karlović i Juan Martin del Potro, odlučeno je na službenom ždrijebu održanom u četvrtak u prostoru male dvorane KD Vatroslav Lisinski.

"Nadao se da ću ja početi, svi smo se nadali. Dobro je i da imam malo više vremena za odmor, ako ću igrati u subotu. Vrlo sam pozitivan. Favorit sam, pobjeđivao sam Delbonisa, ali znam da je u posljednjih nekoliko posljednjih igrao odlično, ostvario neke velike pobjede. I trenirali smo zajedno tako da znamo sve jedan o drugom. Ako uspijem pobijediti, bit će manje pritiska za Ivu, koji može opušteniji ući u meč, a veći će pritisak biti na Del Potru", komentirao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić na konferenciji za medije nakon ždrijeba, gdje se kao jedna od glavnih tema nametnula kasna zamjena nominacije u hrvatskoj reprezentaciji i odluka izbornika Željka Krajana da nedovoljno spremnog Bornu Ćorića zamijeni Frankom Škugorom.

Krajan priznao koliko mu je teško

"Bila je jako teška odluka izbaciti Bornu, s obzirom na to što je sve napravio za momčad posljednjih godina i koliko se žrtvovao. Nažalost, nije spreman, njegovo koljeno nije stoposto. Imao je veliku želju, ali je nemoguće da može igrati meč od četiri, pet sati. Zato sam morao donijeti tu odluku i uključiti Franka, koji je iskusan i donosio nam je već važne bodove", argumentirao je hrvatski izbornik svoju odluku te dodao:

"Bila je to isključivo moja odluka. Nije mu bilo lako nakon svega što je pružio u Davis Cupu. Ovo mu je bio jedan od najvećih trenutaka u karijeri, ali morao sam ga izvući. Sigurno mu nije lako pala odluka, nije ni meni. Njemu je teško biti realan. Zato su tu drugi ljudi i ja, da sagledam situaciju. Tu je tim liječnika koji ima puno toga za reći. Nije prvi put da sam nekoga morao izbaciti iz ekipe pa nije bilo problema. Ovu momčad krasi homogenost."

Ipak, Borna Ćorić nije smogao snage pojaviti se na službenom ždrijebu i bio je jedini član hrvatske reprezentacije koji se nije pojavio u Lisinskom, čija je mala dvorana bila pretijesna kako bi primila sve zainteresirane za ovaj veliki događaj.

Dvoboj bi trebao doći pogledati i jedan od najboljih nogometaša svih vremenena Diego Maradona, a to našem izborniku i kapetanu ni najmanje ne smeta.

"Može im doći bilo tko. Bio je i 2002. godine u Argentini i bodrio ih je protiv nas. Voli tenis i znam da si je dobar s Del Potrom. Ako njima i navijačima Argentine njegov dolazak nešto znači OK, ali mi imamo svoj fokus i svoj cilj od kojeg ne odstupamo".

Tako bi trebalo biti od petka i u Areni Zagreb, gdje će našim tenisačima svaka pomoć biti dobrodošla u nastojanju da pobijede velikog suparnika.

Navijači kao "peti igrač"

"Navijači mogu biti presudan faktor. Nijanse će odlučivati pa će svaka pomoć će biti veliki plus", rekao je Marin Čilić koji ne smatra da bi se našoj reprezentaciji bilo lakše nositi s pritiskom finala u gostima.

"Oni bi tada birali podlogu, imali bi ogromnu podršku navijača. Kod kuće se najbolje osjećamo, možemo dobiti veliku potporu. I finale je ogroman uspjeh. Znamo da nam neće biti lako. Bilo bi predivno da svi možemo podijeliti radost osvajanja Davis Cupa", rekao je Čilić te naglasio:

"Svima nama, osim Ive Karlovića, bio bi to prvi naslov, tako da smo u istoj poziciji u kakvoj je argentinska reprezentacija. Važno je njima, ali važno je i nama. I mi o tome sanjamo."

Ivo Karlović se prvi put fotografirao s pobjedničkim trofejem 2005. godine u Bratislavi. No, rođeni Zagrepčanin još je jednom istaknuo da bi mu ovaj trijumf bio još draži.

"Dosta je razloga za to. Jedan od njih je što se igra u mom rodnom gradu, doći će gledati svi koje znam i koje volim."

Delpo već dobio Ivu u dvorani ove godine

U petak ga čeka još jedan obračun s Juanom Martinom del Potrom kojeg je pobijedio samo jednom u pet dvoboja, kad su se prvi put sastali 2007. na travi u Nottinghamu. U njihovom posljednjem dvoboju ove godine u Stockholmu, Argentinac je slavio u dva seta.

"Tamo je podloga bila dosta spora, što je njemu odgovaralo."

Karlovićev pobjednički recept je jednostavan.

"Pripremam intenzivno jaku terapiju, s dosta aseva, jer bez aseva će izmigoljiti. Ako će aseva biti puno, onda neće. Bit će jako težek meč. On se odlično oporavio, imao je sjajnu godinu, ali i ja sam. Znam da ću imati svoje prilike i nadam se da ću ih iskoristiti", zaključio je 37-godišnji povratnik kojeg ne brine mogućnost igranja dugačkih mečeva.

"Istina je da imam dosta godina i neće biti lagano fizički i psihički. Igrao već dosta dugačkih mečeva ove godine pa sam izdržao. Neću ulaziti u duge izmjene s njim, jer sam ionako lošiji u tome. Bit ću agresivan i nadam se da ću iskoristiti priliku."

Juan Martin del Potro je Hrvatskoj nametnuo ulogu favorita, jer je naša reprezentacija birala uvjete, jer igra kod kuće i zato što ima odličnu momčad. No, njegov dugogodišnji prijatelj Marin Čilić se nije s tim složio.

"Ne bih rekao da smo favoriti. Obje su momčadi odlične. Odlučivat će nijanse. Bit će uzbudljivo sva tri dana", zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Nominalni raspored igranja koji je podložan promjenama:

Petak (početak programa u 14 sati)

Marin Čilić - Federico Delbonis

Ivo Karlović - Juan Martin del Potro

Subota (početak programa u 15 sati)

Ivan Dodig/Franko Škugor - Leonardo Mayer/Guido Pella

Nedjelja (početak programa u 14 sati)

Marin Čilić - Juan Martin del Potro

Ivo Karlović - Federico Delbonis
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider