Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jedan set i to je to

Goffin dobio neuvjerljivog Čilića, Belgija izjednačila

Nakon lošeg početka Marin se vratio, ali ništa od totalnog preokreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju prvih reketa Belgijanac David Goffin je svladao Marina Čilića s 6-4, 6-4, 3-6, 7-5, te je u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Liegeu rezultat izjednačen na 2-2.

 Čilić nije uspio Hrvatskoj donijeti konačnu pobjedu, na zemljanoj podlozi Liegea Čilić je pokazao svoje loše izdanje s puno pogrešaka i bez čvrstoće u servisu, a 16. tenisač svijeta Goffin je to znao iskoristiti.

Čilić je izuzetno loše ušao u meč, izgubio je svoja prva dva servisa i prvi set s 4-6, iako je kod 3-5 imao jednu priliku za oduzimanje Goffinova servisa. Nažalost, Marinova igra s puno pogrešaka i lošim postotkom ubačaja prvog servisa nastavila se i u drugom setu. Belgijanac je kod 1-1 napravio jedini "break" u setu, a Čilić praktički nije došao ni do šanse da uzvrati, pa je Goffin stigao do vodstva od 2-0 u setovima. 

Treći set jedino vrijedno spomena

U trećem setu se konačno ukazao pravi Čilić. Naš prvi reket je zaigrao puno bolje i u šestom gemu oduzeo Goffinov servis za vodstvo od 4-2, te je, nakon što kod 5-3 na Belgijančev servis nije iskoristio set-loptu, na svojem početnom udarcu sigurno došao do smanjenja rezultata na 1-2. 

U četvrtom setu nije bilo "breaka" sve do osmog gema pri vodstvu Goffina 4-3. Čilić je na svom servisu uspio spasiti tri "break" lopte, ali ne i četvrtu, pa je Goffin došao u priliku da svojim servisom završi meč. Ipak, Marin se nije dao, s dva fantastična forehanda vratio je izgubljeni servis i osigurao povratak u meč. Ipak, spas nije potrajao dugo jer je Goffin kod 6-5 ipak napravio ključni "break" i ostavio Belgiju u igri za konačnu pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider