Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudesan niz skalpova

Čudna (i pomalo šašava) Australka: Počela godinu izvan TOP 300, a sad...

Poznate su finalistice WTA turnira u kineskom Wuhanu. Jedna od njih plijeni posebnu pozornost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu WTA turnira u Wuhanu igrat će Francuskinja Caroline Garcia i Australka Ashleigh Barty, čija je ovogodišnja priča, kao i cijela dosadašnja karijera, jedinstvena i prilično čudna.

Naime, Barty je još 2010. kao 14-godišnjakinja počela igrati u seniorskoj konkurenciji na ITF turnirima da bi prije tri godine, u rujnu 2014., nakon što je u međuvremenu triput gubila finala parova (sa sunarodnjakinjom Casey Dellacqua) na Grand Slamovima (Australian Open, Wimbledon, US Open) poručila kako uzima "pauzu od tenisa".

Nedugo nakon toga, počela je igrati - kriket. Ipak, tenisu se odlučila vratiti početkom 2016. godine. Naravno da nije sve išlo prema očekivanjima, dosta dugo joj je trebalo da pronađe pravu formu pa je ovu godinu započela rangirana izvan 300 najboljih na WTA ljestvici.

Ali, otvorilo joj se na Australian Openu za kojeg je dobila pozivnicu organizatora i prošla dva kola. Nastavila je igrati u parovima s Dellacquaom, ispale su u četvrtfinalu.

U ožujku je u Kuala Lumpuru odigrala turnir života. Uspješno se kvalificirala za glavni turnir, došla do finala i osvojila ga trijumfom protiv Japanke Hibino. Bio je to njen prvi WTA naslov, a sreću je upotpunilo i slavlje u parovima gdje je s Dellacquaom bila bolja od američko-japanske kombinacije Melichar-Ninomiya.

Ovog tjedna u Wuhanu je uzela skalpove Karolini Pliškovoj, Agnieszki Radwanskoj, Johanni Konta, a evo danas u polufinalu i Jeleni Ostapenko koju je isprašila sa 6:3, 6:0.

Njena suparnica u finalu, Caroline Garcia, sa 6:3, 6:2 je u polufinalu bila bolje od Grkinje Marije Sakkari.

Barty je turnir u Wuhanu dočekala kao 37. na WTA ljestvici, a ako pobijedi u finalu, ući će u TOP 30. O tome u siječnju vjerojatno nije niti sanjala...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider