Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ušlo čak i ovo

Čudesan poen Federera: 'Zbog takvih mečeva i dalje igram'

Švicarski tenisač Roger Federer izborio je u nedjelju 36. uzastopni četvrtfinale na Grand Slam turnirima, te ujedno upisao 900. pobjedu karijere protiv Gillesa Simona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski teniski genije Roger Federer slavio je nakon gotovo tri sata igre sa 6-1, 4-6, 2-6, 6-2, 6-3, te popravio svoj omjer pobjeda i poraza na 900-204. Samo trojica tenisača u teniskoj povijesti imaju više pobjeda od 31-godišnjeg "čarobnjaka" iz Basela.

>> Federer upisao 900. pobjedu i 36. uzastopni četvrtfinale

''Ovakve mi pobjede pomažu da nastavim raditi i da ostanem motiviran. Obožavam biti dio velikih turnira i dio velikih mečeva poput ovog koji sam odigrao danas protiv Simona. Činjenica da sam često pobjednik u tim susretima me čini vrlo sretnim'', rekao je Federer, koji je početkom drugog seta imao manju nezgodu kada se popiknuo na vlastiti reket i pao.

Nakon toga je "prestao" igrati na otprilike dva seta, a potom je ubacio u brzinu više i projurio do četvrtfinala gdje ga čeka još jedan francuski predstavnik – Jo-Wilfried Tsonga.

Spomenimo i sjajni poen u kojem je Švicarac uputio lopticu ispod mreže i vjerojatno izludio Simona.

Recimo i da samo Jimmy Connors, Ivan Lendl i Guillermo Vilas imaju više pobjeda u karijeri od Federera, no od svih njih Federer ima daleko najviše Grand Slam naslova. Connors je u karijeri upisao 1243 pobjede i ima osam Grand Slam titula, baš kao i Lendl koji je ubilježio 1071 pobjedu. Villas je u karijeri osvojio samo četiri GS naslova, te bježi Federeru za svega 24 pobjede.

Švicarac će do kraja sezone vrlo vjerojatno skočiti za jedno mjesto na toj vječnoj listi tenisača s najviše pobjeda.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider