Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pet setova

Federer upisao 900. pobjedu i 36. uzastopni četvrtfinale

Švicarski teniski genije Roger Federer posljednji je iz donje polovice ždrijeba drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, koji je izborio četvrtfinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajač 17 Grand Slam naslova slavio je protiv domaćeg predstavnika, Francuza Gillesa Simona nakon malo manje od tri sata igre sa 6-1, 4-6, 2-6, 6-2, 6-3. Sve bi vrlo vjerojatno bilo riješeno u tri seta, da se u drugom nije dogodio sporni detalj, koji bi mogao odrediti Federerovu daljnju sudbinu u turniru.

Naime, Švicarac se početkom drugog seta spotaknuo i čini se ozlijedio, iako nije tražio liječničku pomoć ni u jednom trenutku. Međutim, Simon je nakon toga odmah oduzeo servis Švicarcu, te lakoćom zaključio set rezultatom 6-4.

Treća dionica bila je "pjesma" za Simona, koji je slavio sa 6-2, i došao na samo set od toga da prekine nevjerojatan Federerov niz koji traje još od 2004. godine! Naime, Švicarac nije izostao ni iz jednog četvrtfinala Grand Slam turnira od 2004. godine, kada ga je posljednji put u ranijoj fazi izbacio Gustavu Kuerten, upravo na pariškoj zemlji.

No, čim su se oblaci koji su se nadvili nad Pariz tijekom drugog i trećeg seta raščistili, tenis najboljeg igrača svih vremena postao je ponovno neriješiva zagonetka za 28-godišnjeg Francuza, kojem je, u trenucima kada je vodio, čak i domaća publika okrenula leđa, te počela gromoglasno navijati za Federera.

Švicarac je u četvrtom i petom setu bio suočen sa samo dvije break-lopte, obje je spasio i upisao 900. pobjedu u karijeri, čime je postao tek četvrti čovjek kojem je to pošlo za reketom! Uz to je izborio i 36. uzastopni četvrtfinale na Grand Slam turniru, gdje ga čeka Jo-Wilfried Tsonga, kojeg je već pobijedio ove sezone, u istoj fazi natjecanja, na prvom Grand Slam turniru godine – Australian Openu. Bilo je tada 3-2 u setovima za Švicarca. No, pitanje je u kakvom će stanju Federer u utorak izaći na teren kada se ohladi ozljeda koja ga je mučila dva seta.(TS)

Roland Garros, tenisači, osmina finala:

Ferrer (4) - Anderson (23) 6-3, 6-1, 6-1

Robredo (32) – Almagro (11) 6-7(5), 3-6, 6-4, 6-4, 6-4

Tsonga (6) – Troicki 6-3, 6-3, 6-3

Federer (2) - Simon (15) 6-1, 4-6, 2-6, 6-2, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider