Tenis
SPORTOVI
Tenis
Gem od velike pobjede

Ćorić namučio Wawrinku, ali ništa od hrvatskog dvoboja

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio ostvariti svoju treću pobjedu nad Top 10 igračem, jer ga je u dvoboju 2. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju pobijedio Švicarac Stan Wawrinka s 3-6, 7-6 (3), 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan gem dijelio je 18-godišnjeg Zagrepčanina od pobjede nad 5. tenisačem svijeta, ali je aktualni pobjednik Roland Garrosa uspio osvojiti tie-break drugog seta i preokretom doći do pobjede i plasmana u osminu finala, gdje ga čeka novi hrvatski suparnik, 36-godišnji Ivo Karlović.

Borna Ćorić je u prvom setu iskoristio veliki broj pogrešaka švicarskog tenisača (21) i kontroliranim tenisom stigao do dva breaka koji su mu nakon 40 minuta donijeli prvu dionicu dvoboja. U drugom setu su obojica tenisača po šest puta osvajali svoje servise te je o ishodu odlučivao tie-break. Bolje ga je započeo Ćorić, poveo 2-1 i imao dva servisa, ali je od sljedećih sedam poena osvojio samo jedan.

U odlučujućem setu za Ćorića je koban bio šesti gem u kojem je Stan Wawrinka iskoristio svoju drugu break-loptu te tu prednost pretvorio u pobjedu nakon dva sata i 16 minuta igre. Ćorić je na kraju imao 21 pogrešku manje od Švicarca (31-52), ali i značajno manji broj izravnih poena od suparnika (13-40), čiji se agresivniji pristup pokazao dobitnim. Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda Wawrinke koji je od Ćorića bio bolji i na turniru u Chennaiju na početku ove sezone.

Wawrinka će za plasman u četvrtfinale turnira u Cincinnatiju igrati protiv Ive Karlovića s kojim je dosad odigrao pet mečeva, a četiri puta izlazio kao pobjednik.

Suparnika u osmini finala doznao je i Marin Čilić. Najbolji hrvatski tenisač će u 3. kolu igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je sa 7-6 (5), 6-2 nadigrao Australca Thanasija Kokkinakisa.

ATP Cincinnati - 2. kolo:

Stan Wawrinka (Švi/5) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 3-6, 7-6 (3), 6-3

Richard Gasquet (Fra/12) - Thanasi Kokkinakis (Aus) 7-6 (5), 6-2

Jerzy Janowicz (Polj) - Jared Donaldson (SAD) 6-4, 7-6 (4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider