Tenis
SPORTOVI
Tenis
I Karlović još u igri

Čilić nastavio sa sjajnim igrama u Tokiju: Protiv Goffina za finale!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao je Argentinca Juana Monaca sa 7-5, 6-1 i plasirao se u polufinale ATP turnira serije 500 u Tokiju, gdje će se u subotu za proboj u finale boriti protiv Belgijca Davida Goffina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je za pobjedu nad Monacom trebao 79 minuta, a Argentinčev je otpor slomio nizom od sedam gemova od rezultata 5-5 u prvom setu. Vodio je Marin 4-1 u prvoj dionici, imao 'break-loptu' i za 5-1, ali se Monaco uspio vratiti i učiniti prvi set neizvjesnim. No, kad je Čilić 'breakom' u 12. gemu osvojio prvi te poveo 5-0 u drugom setu, za Monaca povratka više nije bilo.

Čilić je do uvjerljive pobjede stigao unatoč lošem postotku prvog servisa (44 %). Bio je to njegov četvrti dvoboj s Monacom i druga pobjeda kojom je izjednačio na 2-2.

Marina od četvrtog finala na turnirima iz serije 500 dijeli još samo David Goffin koji je sa 1-6, 7-5, 6-2 bio bolji od Portugalca Joaoa Souse. Čilić je protiv Belgijca igrao dvaput, oba puta u ovoj sezoni, a Goffin je slavio i u prvom kolu Davis Cupa, i u Indian Wellsu.

Hrvatski tenis bi uz Čilića mogao imati još jednog predstavnika u polufinalu, uspije li Ivo Karlović u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju svladati Francuza Gaela Monfilsa.

ATP Tokio - četvrtfinale:

David Goffin (Bel/5) - Joao Sousa (Por) 1-6, 7-5, 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Juan Monaco (Arg) 7-5, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider