Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Memphis

Čilić svladao Dodiga u tri seta i ušao u drugo kolo

Marin Čilić pobijedio je Ivana Dodiga 4-6, 6-2, 6-3 u hrvatskom derbiju 1. kola na dvoranskom ATP 500 turniru u Memphisu nakon jednog sata i 46 minuta igre…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je postavljen za 1. nositelja na turniru na kojem nastupa prvi put u karijeri. Sporije je krenuo u svoj drugi međusobni ogled s Dodigom, koji ga je svladao lani u četvrtfinalu ATP turnira u Valenciji. Nakon izgubljenog prvog seta, Čilić je pronašao puno bolji ritam u nastavku meča, te je uzvratio Dodigu za taj poraz.

Dodig je ogled otvorio s ranim breakom, te je zadržao prednost do kraja prvog seta, u kojem Čilić nije iskoristio niti jednu od tri break-lopte. Međutim, u drugom i trećem setu Čilić je bio dominantan na svom servisu, nije dopustio Dodigu niti jednu break-priliku u ta dva seta.

Iako je Dodig bio bolji u asovima (13-6), Čilić je imao prevlast u osvojenim bodovima nakon prvog (89% - 71%) i drugog (51% - 43%) servisa.

Čilić je, tako, ostvario sedmu uzastopnu pobjedu, nakon dvije u pojedinačnim mečevima Davis Cup ogleda protiv Italije, te još četiri na Zagreb Indoorsu, kojeg je ove sezone osvojio po treći puta u karijeri.

Zanimljivo je da će u utorak dvojica Međugoraca opet igrati međusobno u Memphisu, ali ovoga puta u igri parova. Hrvatski Davis Cup reprezentativci u toj konkurenciji nastupaju s brazilskim partnerima. Čilićev je Andre Sa, a Dodigov Marcelo Melo. (TS)

ATP Memphis, 1. kolo:

Čilić (1) – Dodig 4-6, 6-2, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider