Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Donskoja

Čilić preokretom slavio u Moskvi i izborio četvrtfinale

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu Kupa Kremlja u Moskvi nakon što je svladao ruskog igrača Jevgenija Donskoja s 6-3, 3-6, 6-3 za sat i 53 minute igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je puno teže od očekivanog došao do pobjede protiv 128. igrača svijeta protiv kojeg nikad prije nije igrao, a koji ga je pošteno namučio u Moskvi. Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3-0 i dobio prvi set s 6-3, no u drugom počinju problemi jer je Rus napravio break za vodstvo 3-1 i zadržao ga za izjednačenje u setovima.

Donskoj je i treći set već u prvom gemu započeo s breakom, no tada pobjednik US Opena konačno pronalazi svoju igru, već u drugom gemu seta oduzima servis Rusu za 1-1, a potom kod 3-2 radi i novi break, koji je slomio protivnika.

Marin je u Moskvi kao osmi tenisač svijeta postavljen za drugog nositelja, bio je slobodan u 1. kolu, a u četvrtfinalu čeka boljega iz dvoboja Španjolca Tommya Robreda i Srbina Filipa Krajinovića.

Čilić je na Kup Kremlja dosad igrao samo jednom, davne 2007. godine, kada se kroz kvalifikacije probio u glavni turnir, a potom ispao u 2. kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider