Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Nije bilo izbora"

Čilić odustao od Cincinnatija: Slijedi mu pad na ATP ljestvici

Prvi hrvatski reket i drugi tjedan u nizu otkazao je veliki turnir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je otkazao nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji će se idućeg tjedna igrati u Cincinnatiju.

Razlog je ozljeda noge, zbog koje je odustao od sudjelovanja na ovotjednom turniru u Montrealu.

"Nakon što sam morao odustati od nastupa na turniru iz serije ATP Masters 1000 u Montrealu, preda mnom je još jedna neugodna zadaća, jer trebam objaviti da se moram povući i s turnira u Cincinnatiju", izjavio je Čilić:

"Jako sam želio igrati u Cincinnatiju, gdje sam prošle godine osvojio svoj prvi pojedinačni naslov u karijeri na turnirima Masters 1000 i prikazao neke od najboljih igara tijekom karijere, no još se uvijek ne osjećam potpuno spremnim za nastup na najvišoj razini i obranu naslova", dodao je Marin.

Zbog nenastupanja u Cincinnatiju Čilić će ostati bez 1.000 bodova jer je lani osvojio ovaj turnir pa mu neminovno slijedi pad na ATP ljestvici.

"Počeo sam s pripremama i napredak je vidljiv, no nemam dovoljno vremena da se pripremim za Cincinnati i budem sasvim spreman da ondje igram. Međutim, uvjeren sam da ću se vrlo brzo vratiti u akciju i jedva čekam nadolazeći US Open. Još jednom, hvala vam svima na podršci koju sam primio otkako imam problema s ozljedom. Vidimo se uskoro", poručio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider