Tenis
SPORTOVI
Tenis
Oglasio se ITF

Čilić lagao o ozljedi koljena kako bi prikrio aferu s dopingom?!

Međunarodna teniska federacija (ITF) očitovala se još jednom o "slučaju Marin Čilić", točnije, "optužila" je hrvatskog tenisača kako je pokušao prikriti vlastiti pad na doping testu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otočki mediji ovog utorka pišu kako su iz ITF-a poručili da je Marin Čilić namjerno lagao o ozljedi koljena na Wimbledonu kako bi prikrio doping-slučaj, o kojem je već tada bio upoznat.

>> Marin Čilić drastično kažnjen: 'Razočaran sam, žalit ću se!'

Podsjećamo kako je ITF suspendirao donedavno najboljeg hrvatskog tenisača na devet mjeseci zbog kršenja članka 2.1 Teniskog antidopinškog programa, odnosno prisutnosti zabranjene tvari u njegovom uzorku.

Tijekom nastupa na ATP turniru u Münchenu Čilić je dao uzorak urina, koji je poslan u labolatorij Svjetske antidopinške agencije (WADA) u Montrealu na analizu. Utvrđeno je kako je sadržio nikethamide, zabranjenu tvar na temelju članka S6 (stimulansi) na WADA-inom popisu za ovu godinu. Stoga je Čilić optužen za kršenje andidopinškog programa.

Nekoliko tjedana kasnije, u Wimbledonu, Čilić je pobijedio u meču prvog kola (Baghdatis), ali je poslije otkazao turnir zbog navodne ozljede koljena. Još se neko vrijeme pričalo o ozljedi, dok na površinu nije isplivao pravi Čilićev problem. Pobjeda protiv Baghdatisa bio je njegov zadnji odigran meč. Trenutačno je Čilić 35. tenisač na ATP ljestvici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider