Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Nisam nikad u životu...'

Marin Čilić drastično kažnjen: 'Razočaran sam, žalit ću se!'

Najbolji hrvatski tenisač suspendiran je na čak devet mjeseci!!!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ATP Tour odrezao je rigoroznu kaznu Marinu Čiliću zbog uzimanja nedozvoljenih supstanci na turniru u Münchenu. Najbolji hrvatski tenisač suspendiran je na čak devet mjeseci!!!

>> Čilić pao na dopinškom testu: Lažirao ozljedu u Wimbledonu!?

Neće moći nastupiti niti na jednom turniru do 1. veljače 2014., kada mu istječe suspenzija koja je započela 1. svibnja ove godine. U tom razdoblju svi mu se rezultati brišu te će morati vratiti i novčane nagrade.

Čilić se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
„Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.
Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju“, stoji u priopćenju. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider