Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Zagreb

Čilić dominantan protiv Kavčiča: U polufinalu na Južnija!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira PBZ Zagreb Indoors nakon 6-3, 7-6(5) pobjede protiv slovenskog igrača Blaža Kavčiča...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to prvi međusobni meč u karijerama ove dvojice tenisača, a prvi nositelj zagrebačkog dvoranskog turnira i 12. igrač s ATP ljestvice je dominirao velikim dijelom meča. Posebno je Čilić bio impresivan u prvom setu kada je brzopotezno odjurio do 5-1. Izgubio je potom Čilić jednom svoj servis, ali je bez nervoze odservirao kod 5-3 za prvi set.

Dominacija se nastavila na startu drugog seta kada je Čilić odmah oduzeo suparniku servisu. Neugodnosti su se za hrvatskog igrača počele pojavljivati od vodstva 4-3, ali je tada uspio spasiti dvije break-lopte Kavčiča.

No, kod Čilićevog servisa za meč Kavčič je iskoristio drugu break-loptu, izjednačio je na 5-5, a potom i osigurao tie-break. Čilić je, na sreću, uspio izbjeći odlazak u neizvjesnost trećeg seta, te je dobio tie-break iako je u njemu trajala velika drama. Uspio je Čilić iskoristiti prvu meč-loptu, kod 6-5, na servis slovenskog tenisača.

Statistika je u pojedinim domenama bila vrlo izjednačena, pa su tako oba igrača imala po pet break-lopti (Čilić tri breaka, a Kavčič dva). Čilić je imao sedam aseva, Kavčič šest, a hrvatski tenisač je sjajno koristio prvi servis, te je osvojio čak 90 posto poena u tim trenucima (38 od 42). No, nije se naigrao na svoj drugi servis kad je osvojio samo 32 posto poena (10 od 31).

Ukupno je Čilić osvojio devet poena više u meču (72-63).

Suparnik Čiliću u subotnjem polufinalu bit će branitelj naslova u Zagrebu, ruski tenisač Mihail Južnij. U drugom polufinalu igraju Jürgen Melzer i Robin Haase. (TS)

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Čilić (1) - Kavčič 6-3, 7-6(5)

Južnij (3) - Dodig 6-3, 6-2

Melzer (4) - Rosol 6-4, 6-4

Haase - Petzschner 6-4, 3-6, 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider