Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon 77 godina

Britanija u transu: Murray razbio Đokovića u finalu Wimbledona!

Britanci su napokon, nakon 77 godina i Freda Perreyja, dočekali domaćeg pobjednika u Wimbledonu. To je Andy Murray, koji je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića 6-4, 7-5, 6-4...

Murrayju je ovo drugi Grand Slam naslov u karijeri nakon US Opena iz prošle godine, a psihološku je barijeru skinuo osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, upravo na terenima All England Cluba.

Finalnom meču na Igrama, samo 28 dana ranije, predstojilo je vimbldonsko finale u kojem je tada Murray poražen od Rogera Federera.

U finalima Grand Slam turnira Murray sada ima omjer 2-5, dok je Đoković na omjeru 6-5. Srpski je tenisač naslov u Wimbledonu osvojio 2011.

Meč je trajao tri sata i devet minuta, a Murray je u posljednjem setu punom preokreta iskoristio četvrtu meč-loptu, iako je u tom desetom gemu imao 40-0. Đoković se uspio vratiti, doći i do break-lopte, ali nije uspio i dobiti gem koji bi ga vratio posve u meč.

Tijekom cijelog finala Murray je imao bučnu podršku 15.000 gledatelja na Centralnom terenu, meču kojima su između ostalih bili i britanski premijer David Cameron, slavni nogometaš Wayne Rooney i ostali. (TS)

Wimbledon, tenisači, finale:

Murray (2) - Đoković (1) 6-4, 7-5, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider