Tenis
SPORTOVI
Tenis
Temperature rastu

Vrijeme u Melbourneu dva puta krivo za prekide mečeva!

Prvi ovogodišnji "grand slam" turnir, Australian Open u Melbourneu, prekinut je na vanjskim terenima zbog visokih temperatura jer je u Melbourne Parku izmjereno 41 stupanj Celzijusovih, a prognozira se da će temperatura i dalje rasti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Organizatori, kojima se zamjeralo što forsiraju igrače da igraju pod takvim temperaturama u utorak i srijedu, odlučili su da se svi teniski mečevi nastave do kraja tekućeg seta i potom prekinu. Iznimke su u Rod Laver Areni i u Hisense Areni gdje će tereni biti zasjenjeni pomičnim krovovima.

Biste li vi za ovoliku lovu igrali na +40?

Dodig uvjerljivo vodio pa predao: Što se to događa u Melbourneu?

"Na vanjskim terenima mečevi neće početi dok se temperature ne snize o čemu će odlučiti direktor teniskog turnira", navodi se u izjavi organizatora.

Prvo vrućina pa kiša

Dvoboji koji se igraju na vanjskim terenima u Melbourne Parku prekinuti su po drugi put u četvrtak, a ovoga je puta razlog pljusak koji se spustio na Melbourne.

Zbog kiše su tako prekinuti i dvoboji 2. kola dvoje preostalih hrvatskih predstavnika, Marina Čilića i Ajle Tomljanović, koji su u međuvremenu nastavljeni.

Ranije danas igra je bila prekinuta na četiri sata, od 14 do 18 sati po lokalnom vremenu, zbog visokih temperatura. Igra je prekinuta kada je temperatura dosegla 41 stupanj Celzijusovih, a tijekom dana je narasla i na maksimalnih 43.3 stupnjeva.

Na nehumane uvjete igranja tenisači su se žalili i ranije, posebice kad su igrali u razdoblju kad su vrućine najveće, a hrvatski tenisač Ivan Dodig morao je predati susret zbog iscrpljenosti bosanskohercegovačkom predstavniku Damiru Džumhuru.

Tada je izjavio da ni nakon pola sata od meča nije mogao stati na noge te apelirao na organizatore da poslušaju igrače i naprave prekid od 13 do 16 sati ili da organiziraju večernje mečeve.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider