Tenis
SPORTOVI
Tenis
Treća sreća?

ATP Zagreb: Nakon Dodiga i Mela, Marx i Mertinak sredili Čilića i Androića

Hrvatska kombinacija Marin Čilić i Toni Androić poražena je u četvrtfinalu teniskog ATP turnira PBZ Zagreb Indoorsa. Bolji su sa 7:5, 6:3 bili Nijemac Philipp Marx i Slovak Michal Mertinak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kombinacija je to koja je samo dan ranije izbacila našeg Ivana Dodiga i Brazilca Marcela Mela iz turnira pobjedom u dva seta. Daleko manje uigraniji i manje iskusniji u igri parova Čilić i Androić nisu imali nikakvih šansi protiv njemačko-slovačke kombinacije, iako su stigli do ranog breaka i poveli s 2:0 u prvom setu.

Međutim, do kraja seta Marx i Mertinak su preokrenuli rezultat u svoju korist i uzeli svoju dionicu sa 7:5. U drugom su setu rano stigli do breaka, te su isti mirno držali do samog kraja meča. Čilić i Androić su prvu priliku za break iskoristili na spomenutom početku, nakon čega su, do posljednjeg gema meča, bili više-manje neravnopravna kombinacija. Naime, naši su imali dvije break-lopte pri servisu suparnika za meč, ali su, kao i dan ranije, Marx i Mertinak ostali smireni i izborili pobjedu u dva seta.

Ako žele do finala Marx i Mertinak će morati biti bolji i od treće hrvatske kombinacije – Marina Draganje i Mate Pavića, koji su dan ranije bez problema izbacili Jonathana Erlicha i Lukaša Rosola.

ATP Zagreb, parovi, četvrtfinale:

Marx/Mertinak – Čilić/Androić 7:5, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider