Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakva šteta...

Šokantni rasplet u finalu: Karlović servirao za meč, ali ostao bez titule!

'Div sa Šalate' nije uspio osvojiti najveću ATP titulu u svojoj karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović propustio je veliku priliku da se domogne najveće ATP titule u svojoj karijeri. Iako je servirao za meč u drugom setu, Karlović je u finalu ATP-ja u Washingtonu, turnira iz serije 500, poražen od Francuza Gaela Monfilsa sa 7:5, 6:7(6), 4:6.

'Div sa Šalate' imao je set i 5:4 u drugom setu te servis za meč. Čak je i spasio 0:40, no francuski je tenisač na prvoj idućoj prilici za oduzimanje servisa realizirao priliku nakon što je Karlović poslao volej izvan terena. Prilika za break više nije bilo, pa se otišlo u tie-break.

Karlović je prvi stigao do meč-lopte (6:5), ali je Monfils istu spasio gromovitim servisom. Isti je recept primijenio kako bi izborio svoju prvu set-loptu i potom ju je odmah realizirao.

Odmah na otvaranju trećeg seta, kod rezultata 1:1, Monfils je izborio 15:40, Karlo je spasio prvu, ali ne i drugu break-priliku. Igra hrvatskog tenisača u tom se trenutku raspala i Francuz je mirno otišao do svoje šeste ATP titule, ali prve s turnira ove kategorije (ATP 500). Dosada je čak pet puta bio poražen u finalu.

FINALE:

Gael Monfils (Fra/2) - IVO KARLOVIĆ (HRV/13) 5-7, 7-6 (6), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider