Tenis
SPORTOVI
Tenis
hrvati maksimalni

Nakon velike drame Borna Ćorić izborio 2. kolo Rotterdama

Nakon Čilića i Dodiga i Borna Ćorić je izborio 2. kolo Rotterdama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Rotterdamu, on je u susretu 1. kola nakon više od dva i pol sata igre svladao Nizozemca Thiema de Bakkera sa 7-6 (9), 4-6, 6-3.

Dvoboj Ćorića i De Bakkera obilježile su propuštene prilike s obje strane, a na kraju će više za svojima žaliti Nizozemac. Obojica su iskoristila po dvije "break-lopte", Ćorić od 12, a De Bakker od 11 prilika, a De Bakker u prvom setu nije iskoristio niti jednu od čak 10 set-lopti.

Ćorić je u bolje započeo dvoboj, ali nije uspijevao oduzeti servis De Bakkeru. Kod 1-1 imao je 0-40, a kod 4-4 još jednu "break-loptu", a sva četiri puta De Bakker je pogodio prvi servis i otklonio opasnost. Potom je došao red na Nizozemca da propušta prilike, kod njegova vodstva od 5-4 stigao je do tri vezane set-lopte kod 0-40, te još jedne kod prednosti, a kod 6-5 je imao još jednu set-loptu, no Ćorić je upravo u tim trenucima odigravao najbolje poene. U "tie-breaku" je De Bakker stigao do nove tri vezane set-lopte povevši sa 6-3, ali opet će Ćorić izvukao nekoliko odličnih udaraca. Potom su se igrači izmjenjivali sa set-loptama sve dok Ćorić nije iskoristio svoju drugu za 11-9 u odlučujućoj igri.

I kada se činilo da bi Ćorić trebao imati psihološku prednost u drugom setu, on je dva puta zaredom izgubio svoj servis, pa je De Bakker stigao do vodstva 4-1. Ćorić je vratio jedan "break" zaostatka i stigao do 0-30 kod rezultata 4-3 za De Bakkera, ali nije se uspio u potpunosti vratiti u drgui set kojega je Nizozemac osvojio sa 6-4.

Ključni gem trećeg seta i čitavog meča bio je osmi koji jer trajao čak 12 i pol minuta, a u kojemu je Ćorić realizirao svoju tek sedmu "break-loptu" za odlučujuću prednost od 5-3. Potom je bez izgubljenog poena odservirao za meč. Inače, prvi je priliku za "break" u trećem setu imao De Bakker kod rezultata 2-2, ali u toj je situaciji njegov udarac zapeo za vrh mreže.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz ogleda između Francuza Gaela Monfilsa i Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Ćorić je tako upotpunio uspješan hrvatski dan u Rotterdamu jer su ranije pobjede ostvarili i Marin Čilić koji je sa 7-6 (5), 6-4 svladao Uzbekistanca Denisa Istomina, te Ivan Dodig koji je bio bolji od Francuza Benoita Pairea sa 6-3, 7-6 (4).

U 2. kolu Čilić, koji je postavljen za drugog nositelja u Rotterdamu, igrat će protiv pobjednika susreta između Talijana Andreasa Seppija i Luksemburžanina Gillesa Mullera, dok Dodig čeka boljeg iz ogleda između Nijemca Philippa Kolschreibera i još jednog Francuza Juliena Benneteaua. Ukoliko obojica budu uspješni i u 2. kolu Čilić i Dodig će se sastati međusobno u četvrtfinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider