Tenis
SPORTOVI
Tenis
Omjer 22-15 za Španjolca

ATP Peking: Poslastica u finalu - Đoković protiv Nadala

Još kratko vrijeme prvi tenisač svijeta Novak Đoković igrat će u finalu ATP turnira u Pekingu. Za naslov će se boriti protiv svoga nasljednika na tronu Rafaela Nadala…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Tomaš Berdych je ranije predao polufinalni meč Nadalu, čime je postalo jasno da će Španjolac od ponedjeljka zasjesti na vrh ATP ljestvice. No, na tom je vrhu zasad još uvijek Novak Đoković koji je u drugom polufinalu u kineskoj prijestolnici svladao Francuza Richarda Gasqueta sa 6-4, 6-2 poslije jednog sata i 20 minuta igre.

Deset igrač svijeta je prvi došao do breaka u meču, ali bilo je to i sve što je napravio. Đoković je s dva oduzeta servisa preokrenuo prvi set u svoju korist, a u drugom nije pružio suparniku nikakvu šansu. Deveta je to pobjeda srpskog tenisača u desetom međusobnom dvoboju protiv Gasqueta.

Pred Đokovićem, koji u Pekingu brani naslov, sada je okršaj protiv Nadala koji vodi u pobjedama s 22-15. Ove je godine Srbin slavio u Monte Carlu, ali mu je Nadal odgovorio s tri pobjede u nizu: na Roland Garrosu, u Montrealu i na US Openu. Dodajmo još da je Đoković dosad igrao u 58 finala i osvojio 37 naslova. (TS) 

ATP Peking, polufinale:

Đoković (1) - Gasquet (5) 6-4, 6-2

Nadal (2) - Berdych (4) 4-2, predaja Berdycha 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider